Räppäri Avida pisti pystyy avoimen studion – "Haluaisin antaa nuorille mahdollisuuden, mitä minulla ei ole koskaan ollut"

– Olet muuten ensimmäinen, joka kuulee tämän biisin, huikkaa lohjalaismuusikko Joni Korhonen, alias Adiva, uusien Lohjalla sijaitsevien studiotilojensa pystyttämisen lomassa.

Yhtä hyvin French Montana -kappaleen olisi voinut kuulla radiosta, niin valmis se on. Soundi on kesäinen. Nopeatempoinen rap vaihtuu lennosta lauluun. Korhosella on virkistävän erilainen tyyli, mitä suomenkielisen rap-musiikin saralla on kuultu.

Vasta 20-vuotias Korhonen on pitkän linjan artisti ja tapahtumanjärjestäjä. Hän aloitti kirjoittamaan rap-sanoituksia 13-kesäisenä. Mies on järjestänyt myös Lohjan Approa. Hän työskentelee rakennusalalla, mutta nuorisotyö kiinnostaa yhtä lailla.

Nyt Korhonen on pystyttänyt Lohjan keskustaan valoisan studion, jossa paikalliset nuoret saavat äänittää tulevaisuudessa ilmaiseksi.

Kyse on täysin Korhosen omasta hankkeesta.

– Tiedän, että jos en yritä ajaa tätä nyt läpi, niin ei kukaan muu koskaan tee sitä, Korhonen sanoo.

Korhonen puhuu nopeasti, elehtii paljon. Puhumme musiikin tekemisestä ja muusikoista. Mies on räppäri, joka on alkanut myös laulaa. Itseoppinut muusikko on kehittynyt artistina isoin harppauksin. Adiva on hyvin lähellä läpimurtoa.

– Lohjalaisilla sooloartisteilla ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta äänittää ilmaiseksi musiikkia. On mentävä Helsinkiin, jos sen haluaa tehdä, Korhonen tietää.

Se on iso syy, miksi moni nuori jää Lohjalla pimentoon.

– Tarkoitus on perustaa startup -yrityksen kaltainen yhdistys. En kuitenkaan halua sitoa puolta vuotta kauemmaksi yrityksiä, joten toivon, että sen jälkeen saisin kaupungin rahoittamaan toimintaa, kunhan olen pystynyt todistamaan, että tällaista tarvitaan.

Yrityskeskustelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Pieni määrä rahoitusta on löytynyt. Nuorisotyö on lupautunut lähtemään mukaan. Sitä kautta myös tieto kulkee nuorille.

Sooloartistille studiotilat ovat enemmän kuin riittävät. Paikkaan tulee myös televisio ja pleikkari. Kun nuoria tulee kerralla paljon, viihtyvät muutkin kuin ne, jotka äänittävät.

Äänieristeet ovat jo lähes valmiina seinissä, joita on itsekin pystytetty. Kaikki, mikä tiloihin on käytetty, on toistaiseksi Korhosen omaa rahaa. Mikki on maailman arvostetuimpiin kuuluvia, tietokone erinomainen.

Korhonen ei kerro summia, mutta hän on laittanut omaa rahaa projektiin ”paljon”. Heti, kun yhteistyökumppaneita on tarpeeksi, laitetaan markkinointi liikkeelle.

– Miten monella lohjalaisperheellä on parhaillaankin todella taitavia räppäreitä ja laulajia. Toivon, että yrittäjät ja kaupunki ottaisivat hankkeesta koppia: saisimme lohjalaista musiikkia maailmalle.

– Haluaisin olla nuorille mentori. Antaa mahdollisuuden, mitä minulla ei ole koskaan ollut. Minuakin on jouduttu joskus jeesaamaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut