Jäähyväiset Jussi-paitojen salmiakeille, tilalle sydämiä – häjyjen kotiseutu alkaa nyt hyvinpidellä

Seinäjoki aikoo määritellä Jussi-paidan ja häjyilyt uudelleen.

Kesän aikana kaupungissa raportoidaan hyvinpitelyjä, ja osana hyvinpitelyjen kampanjaa perinteinen Jussi-paita saa uuden ilmeen, kun tutut salmiakkikuviot korvataan sydämillä.

– Seinäjoen kaupunki kannustaa tänä kesänä nostamaan esiin kaikki kauniit eleet, sanat ja teot – niin pienet kuin suuretkin hyvinpitelyt, kaupungin tiedotteessa perustellaan.

Hyvinpitelyraportointi aloitetaan tällä viikolla käynnistyvän Provinssin yhteydessä. Raportointia toteutetaan merkitsemällä Instagramissa romanttinen, iloinen, tai hauska kuva tai tarina tätä varten luodulla aihetunnisteella #hyvinpitely.

– Halaus, kiittäminen, lohduttaminen, avun tarjoaminen – nämä kaikki ovat hyvinpitelyä. Toivomme, että koko Suomi innostuu tekemään tilaa lemmelle ja lämmölle, olemaan hyviä toisilleen ja raportoimaan kokemuksistaan, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki toteaa.

Mukana tempauksessa on myös Pohjanmaan poliisi, joka raportoi kesän kuluessa hyvinpitelyistä omissa kanavissaan.

– Ihmisten kannustaminen lempeyteen, toisten ilahduttamiseen ja ystävällisiin tekoihin on upea hanke. On sanomattakin selvää, että poliisi tukee mielellään tällaista tempausta, sanoo poliisipäällikkö Kari Puolitaival kaupungin tiedotteessa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut