USU: Rinteen hallitusohjelma tuokin leikkurin poliisiammattikorkeakouluun –  "Julkisuudessa puhuttu 300 uudesta poliisista, mutta määrä on pienempi"

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Mikko Välimaa

Poliisiammattikorkeakoulussa joudutaan todennäköisesti karsimaan aloituspaikkoja, koska pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus ei nostakaan koulutusrahoitusta odotetulla tavalla.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtorin Kimmo Himbergin mukaan ensi vuoden koulutuspaikkojen määrä voi laskea jopa alle kolmensadan, kun vielä tänä vuonna poliisikoulutukseen otetaan 400 opiskelijaa.

Aloituspaikkojen vähentäminen johtuu Rinteen hallituksen kirjauksesta. Sen mukaan poliisien määrä nostetaan vaalikauden aikana 7500:aan. Tällä hetkellä poliisien vahvuus on 7300.

Asiasta uutisoi Uutissuomalainen (USU).

– Julkisuudessa on puhuttu kolmensadan poliisin lisäyksestä, mutta todellisuudessa määrä on siis pienempi, Himberg sanoo USU:lle.

Poliisihallitus esitti poliisien määrä kasvattamista 7 850:een seuraavan neljän vuoden aikana, ja poliisikoulutuksessa varauduttiin tähän.

– Tuo korkeampi määrä sai laajaa poliittista kannatusta, ja aloituspaikoilla ennakoimme tuota määrää. Nyt joudumme sopeuttamaan paikkamäärän tähän hallitusohjelman kirjaukseen, Himberg toteaa USU:lle. Koulutuspaikkojen määrän päättää lopullisesti Poliisihallitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.