Näin arkkipiispa Luoma vastaa kirkosta eroa väläyttäneelle Päivi Räsäselle – "Samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kirkon toimintaan"

Arkkipiispa Tapio Luoma toivoo kirjoituksessaan, että kirkko saisi jatkossakin olla hengellinen koti mahdollisimman monelle. Arkistokuva. Päivi Tuovinen

toimitus

Arkkipiispa Tapio Luoma vastaa tiedotteessaan kristillisdemokraattien kansanedustajan ja entisen puheenjohtajan Päivi Räsäsen avoimeen kirjeeseen. Räsänen kertoi eilen tiistaina, että hän aikoo harkita kirkosta eroamista, koska kirkko on virallisesti mukana seksuaalivähemmistöjen tasavertaisuutta ajavassa Pride-paraatissa.

Luoma kertoo, että kirkon osallistumisesta Pride-tapahtumaan on päättänyt kirkkohallituksen johtoryhmä.

– Ennen päätöstä minua on informoitu ja kysytty näkemystäni. Kuten lähtökohtaisesti aina niin myös tässä olen luottanut työtoverieni harkintaan, Luoma kertoo.

Arkkipiispan mukaan kyse ei ole kannanotosta avioliittolakiin vaan siihen, että kirkon sanoma kuuluu kaikille.

– Piispainkokous on todennut avioliittoselonteossaan vuonna 2016, että kirkko on kaikkia varten ja että samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kaikkeen kirkon toimintaan. Tätä periaatetta päätöksellä on haluttu toteuttaa.

Luoman mukaan on tärkeä muistaa, että kirkko ei ole koskaan täydellinen.

– Se koostuu meistä epätäydellisistä ihmisistä. Vikoineen ja puutteineenkin se on yhteisö, jossa me syntiset turvaudumme Jumalan armoon ja rakkauteen. Toivon, että kirkkomme saisi jatkossakin olla hengellinen koti mahdollisimman monelle, myös Sinulle, Luoma kirjoitti Räsäselle.

Räsänen kirjoitti blogissaan tiistaina, että Raamattu tuomitsee homoseksuaalisuuden synniksi ja häpeäksi, joten kirkon ei tulisi sellaista hyväksyä.

– Raamattua elämänsä ja uskonoppinsa auktoriteettina pitäviä kirkon jäseniä pohtii tällä hetkellä, voiko kirkkoa pitää enää hengellisenä kotinaan. He kyselevät, missä tulee vastaan raja, jota ei voi enää ylittää. Tätä pohdintaa käyn itsekin, Räsänen kirjoitti.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Suurin syy on aina Päivi Räsänen" – Kirkosta erotaan taas ennätysvauhtia, tämä ryhmä lähtee nyt 19.6.2019 10:27

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut