Nyt tuli Attendolta tulosvaroitus: "Kasvustrategiamme oli liian aggressiivinen" – yksityiset hoivayhtiöt tiukassa paikassa

Attendolla on noin 370 hoivakotia eri puolilla Suomea. Niissä on yhteensä noin 10 000 asukaspaikkaa. Katja Luoma

Crista Lassfolk-Feodoroff

Yksityinen hoivayhtiö Attendo ilmoittaa vähentävänsä uusien yksiköiden avaamista säästösyistä. Kuluneen vuosikymmenen aikana Attendo on perustanut yli 10 000 uutta asukaspaikkaa Suomessa.

Tänä vuonna yhtiö on avannut noin tuhat uutta asukaspaikkaa ja avaa loppuvuoden aikana vielä noin 650 uutta asukaspaikkaa tehtyjen sopimusten mukaisesti.

Ensi vuonna käyttöön otettavien uusien asukaspaikkojen määrä vähenee noin tuhanteen paikkaan, ja yhtiö aikoo jatkaa uusien hoiva- ja palvelukotien määrän vähentämistä.

Yhtiön painopistettä muutetaan uusien yksiköiden avaamisesta nykyisten yksiköiden parempaan käyttöasteeseen. Lisäksi Attendo pyrkii purkamaan joitakin sopimuksia.

– On suuri pettymys, että meidän on uudelleen säädettävä ennusteitamme. On selvää, että kasvustrategiamme Suomessa on ollut liian aggressiivinen. Saadaksemme ongelmat hallintaamme käynnistämme nyt voimallisen toimintaohjelman, Attendon toimitusjohtaja Martin Tivéus sanoo.

Yhtiö odottaa heikompaa tulosta johtuen pääasiassa siitä, että uudet asukaspaikat eivät ole menneet kaupaksi odotetulla tavalla.

Attendo ei ole ainoa kannattavuuslaskelmien kanssa painiva yksityinen sote-yhtiö.

Muiden muassa yleis- ja erikoislääkäripalveluita sekä hammaslääkäripalveluita tuottava Pihlajalinna tiedotti maanantaina noin 2 400 työntekijää koskevista yhteistoimintaneuvotteluista.

Pihlajalinna aikoo vähentää työntekijämääräänsä noin 380 henkilötyövuodella.

Aiheeseen liittyvää

 1. Finnwatch: Sote-firmat kiertävät verovastuuta uusin keinoin – Mehiläinen ja Attendo pärjäsivät heikoimmin vertailussa
  29.5.2019 10:16
 2. IL: Attendo antoi potkut suomalaisille työntekijöille – nyt töitä tekevät filippiiniläiset alihankintana
  5.3.2019 9:09
 3. Vaarantuuko kilpailu? Terveystalon Attendo-kauppa uuteen tarkasteluun
  17.7.2018 14:18
 4. Suomeen syntyy miljardiluokan ja yli 700 000 asiakkaan terveysjätti – Terveystalo haluaa ostaa osia Attendosta
  17.5.2018 10:12

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut