Kaurismäkien ravintolat ja leffateatterit avataan Bruce Oreckin tiloihin Konepajalle – "Pop up -Corona avataan elokuun aikana"

Aki ja Mika Kaurismäen osittain omistama, Eerikinkadulla viimeistä kertaa 19. kesäkuuta auki oleva Corona-baari siirtyy Bruce Oreckin Vallilan Konepajalta ostamiin tiloihin.

Eerikinkadun kulttuurikeskukselle, joka koostui Corona-baari & biljardista, Kafe Moskovasta sekä Dubrovnik lobby & loungesta ja elokuvateatteri Andorrasta, on etsitty uusia tiloja siitä saakka, kun vuokrasopimus nykyisessä kiinteistössä irtisanottiin viime syksynä hotellihankkeen vuoksi. Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla, että Corona-baari siirtyy uuteen osoitteeseen.

Bruce Oreckin konepajalta ostamat tilat kulkevat nimellä The Train Factory.

– The Train Factorylle avataan Coronan pop up -ravintola elokuun aikana, ja rakennustöiden edetessä pääsemme varsinaisiin tiloihimme, kertoo Mika Kaurismäki

Vallilaan tulee myös biljardipöytiä. Eerikinkatu 11:ssäyhtäjaksoisesti 27 vuotta toiminut Corona-baari sulkee ovensa 19. kesäkuuta.

Uusi baaritila löytyi myös Eerikinkadulta:

– Uusi baari on nimeltään Honolulu Bar ja se avaa ovensa Eerikinkatu 24:ssäheinäkuun aikana. Sinne tulee 56 asiakaspaikkaa sisälle sekä 24 hengen terassi, kertovat ravintolapäällikkö Toni Brofeldt ja ravintoloitsija Erkki Lahti

Corona-baarin ja sen aputoiminimen Eerikinkadun kulttuuriravintoloiden hallituksen puheenjohtaja on Aki Kaurismäki. Mika Kaurismäki, Erkki Lahti ja Risto Pulkkinen ovat hallituksen jäseniä.

The Train Factoryssa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja sekä muita tapahtumia. Alueen pitkäaikainen kirpputoriperinne saa myös jatkoa. Tulevan syksyn tapahtumista kerrotaan myöhemmin lähiaikoina.

– Paikka sopii hyvin Coronalle. Maailmalla on vastaavia vanhoihin rakennuksiin suunniteltuja kulttuurin ja tapahtumien keskuksia ja haluamme olla mukana kehityksessä, jossa myös Helsinkiin sellainen saadaan, Mika Kaurismäki jatkaa.

Oreck sanoo olevansa ylpeä ja iloinen siitä, että Corona-baari, Dubrovnik, Kafe Moskova sekä myöhemmin Andorra löysivät kodin The Train Factorysta.

Konepajallatoimiva Konepajan Bruno on hakeutunut konkurssiin. Bruno toimii samoissa tiloissa, jotka Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Oreck osti VR:ltä viime vuonna.

Corona-baarin sulkeutuminen Eerikinkadulla tuli kaikille suurena yllätyksenä viime lokakuussa. Niin sanotussa Rakennusmestarien talossa Eerikinkadun ja Fredrikinkadun kulmassa sijaitseva baari joutuu jättämään rakennuksen muiden vuokralaisten tavoin, koska kiinteistöstä saneerataan hotelli.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut