Seppo Huhta tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – joutuu maksamaan 400 euroa sakkoa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus langetti Seppo Huhdalle 40 päiväsakkoa, josta hänelle tulee maksettavaa 400 euroa. Johanna Erjonsalo

toimitus

Espoon kaupunginvaltuuston varajäsen Seppo Huhta on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus langetti Huhdalle 40 päiväsakkoa, josta hänelle tulee maksettavaa 400 euroa.

Syytteen mukaan Huhta panetteli ja solvasi somaleita ja muslimeja heidän rotunsa, syntyperänsä, kansallisen tai etnisen alkuperänsä ja uskontonsa vuoksi. Oikeus katsoi näin tapahtuneen ja määräsi Huhdan poistamaan Facebook-sivuilta useita vuonna 2016 julkaistuja kirjoituksia.

Kirjoituksissa Huhta muun muassa vaati, että muslimien on lähdettävä pois Euroopasta ja että muslimit eivät sovi sivistyneisiin maihin. Oikeus katsoi, että kirjoitukset eivät edusta politiikassa sallittua maahanmuuttokritiikkiä, vaan ovat vahvasti yleistäviä ja omiaan aiheuttamaan muun muassa halveksuntaa ja vihamielisyyttä muslimeja ja somaleja kohtaan.

Oikeudenkäynnin aikana on taitettu peistä siitä, onko Seppo Huhta Sinisen tulevaisuuden jäsen.

Sinisen tulevaisuuden vt. puheenjohtaja Tiina Ahva sanoi toukokuussa, että Huhta "ei ole eikä ole koskaan ollut Sininen tulevaisuus rp:n jäsen".

Yhdistysrekisterin tiedoissa Espoon Siniset ry:n puheenjohtaja on kuitenkin Huhta. Myös Espoon kaupungin nettisivuilla Huhdan puoluekanta on sininen tulevaisuus.

Sinisten entisen kansanedustajan, Espoon kaupunginvaltuutetun Simon Elon mukaan Espoon sinisille on valittu uusi puheenjohtaja vuosikokouksessa 18. huhtikuuta. Elon mukaan Espoon sinisiä johtaa nyt Ahti Ortju.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.