Huippulukion pääsyraja romahti alimmalle mahdolliselle tasolle – lisähakuun tulossa 35 paikkaa

Eliittilukion maineessa olevan Etelä-Tapiolan lukion sisäänpääsyraja romahti tänä vuonna. Sisään pääsi keskiarvolla 7,00 eli heikoimmalla todistuksella kuin mihinkään muuhun espoolaislukioon.

Kaikkia lukion opiskelupaikkoja ei saatu edes täytettyä. Espoossa on päätetty, että lukioihin vaaditaan vähintään keskiarvo 7,00.

Etelä-Tapiolan lukiosta jäi 35 paikkaa perjantaina alkavaan lisähakuun.

Viime vuonna Etelä-Tapiolan lukion sisäänpääsyraja oli yhdessä Tapiolan lukion kanssa Espoon lukioiden korkein 9,17.

Lukiolinjan päällikkö Tapio Erman mukaan Etelä-Tapiolan lukion rajua pudotusta selittää se, että moni jätti hakematta Etelä-Tapiolan lukioon sen perinteisesti korkeaksi muodostuneen sisäänpääsyrajan vuoksi.

– Tässä kävi nyt se ilmiö, että opiskelijat eivät hakeneet Etelä-Tapiolan lukioon, koska ajattelivat etteivät kuitenkaan pääse sisään, Erma sanoo.

Erman mukaan Etelä-Tapiolan lukioon jätti nyt hakematta monet reilun kahdeksan keskiarvon oppilaat. 8–9 keskiarvolla lukioon valittiin 21 opiskelijaa, ja yli yhdeksän keskiarvolla 79 opiskelijaa. Alle kahdeksan keskiarvon oppilaita haki ja tuli valituksi muutamia.

– Hakutulos on yllättävä, mutta Etelä–Tapiolan lukio on hohdokas ja erittäin hyvä valinta. Ensisijaisesti lukioon hakeneiden 81 oppilaan keskiarvojen keskiarvo on 9,44, Erma kertoo.

Vaikeinta sisään pääsy oli tänä vuonna Kuninkaantien lukiossa, jonne vaadittiin todistuksen keskiarvoksi vähintään 9,15. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi eniten juuri Kuninkaantien lukiossa.

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin tämän kevään yhteishaussa 1872 opiskelijaa. Lukion aloituspaikkoja varattiin viime vuoden tapaan lähes 64 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut