Poliisi tutkii kolmea tapon yritystä Helsingissä – tapahtumapaikka kadulla tai pihalla, tekovälineenä teräase

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

toimitus

Helsingin poliisi tutkii parhaillaan kolmea tapon yritystä, jotka ovat tapahtuneet reilun parin viikon sisällä eri puolilla Helsinkiä.

– Kaikki kolme tapausta ovat tapahtumina melko selkeitä ja tutkinnat etenevät aikataulun mukaisesti. Tekoja yhdistää se, että kaikki tapahtuivat ulkona, joko kadulla tai piha-alueella, ja tekovälineenä on ollut teräase. Uhrit ovat päässeet sairaalahoidosta ja he ovat toipumassa vammoistaan. Tapon yrityksistä epäillyt on vangittu, kommentoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Tuorein tutkinta liittyy viime torstaina 6. kesäkuuta tapahtuneeseen puukotukseen Helsingin Sörnäisissä. Tuolloin Haapaniemenkadulla sijaitsevassa ravintolassa syntyi kolmen miehen välinen sanaharkka, joka jatkui ravintolan ulkopuolella.

Vuonna 1996 syntynyt mies pisti tilanteessa häntä parikymmentä vuotta vanhempaa miestä useita kertoja teräaseella käsiin ja keskivartaloon. Nuorta miestä epäillään tapon yrityksestä.

Myös vuonna 1985 syntynyt mies sai välikohtauksessa viiltohaavan käsivarteensa. Toistaiseksi on epäselvää, kuka vamman aiheutti. Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisi tutkii myös Konalan Hilapellontiellä 5. kesäkuuta sattunutta välikohtausta, jossa vuonna 1991 syntynyt mies löi vuonna 1996 syntynyttä miestä teräaseella keskivartaloon. Motiivina puukotuksessa oli aiemmin saman vuorokauden aikana tapahtunut ryöstö, jossa asianosaisten roolit olivat poliisin mukaan päinvastaiset.

Poliisin tutkinnassa on myös tapaus, jossa noin 60-vuotias mies pisti yllättäen toista miestä teräaseella ylävartaloon Töölön Hietaniemenkadulla 24. toukokuuta.

Puukotuksen uhri on epäiltyä vajaa parikymmentä vuotta nuorempi. Rikoksesta epäillyn mukaan motiivina oli uhrin häneen aiemmin kohdistama sanallinen kaltoinkohtelu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 12. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 13. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 14. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 15. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.