Valtuusto päättää Keilaniemenrannan kaavasta – suunnitteilla 160 metriä korkea toimisto- ja hotellitorni

Hotelli- ja toimistotornin kupeeseen on tulossa portaat ja puisia tasoja oleskeluun. SARC Arkkitehtitoimisto

Sirkku Aalto

Kaksi asuintornitaloa ja noin 160 metriin kohoava toimisto- ja hotellitorni. Esimerkiksi nämä rakennukset Keilaniemeen mahdollistava asemakaavan muutos tulee Espoon kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi maanantaina.

Noin 400 asukasta vetävien asuintornien ja enintään 40-kerroksisen toimisto- ja hotellitornin lisäksi Keilaniemenrannan asemakaavan muutos mahdollistaa alueelle palvelu- ja liikerakentamista. Liike-, palvelu- ja toimistotiloja saa rakentaa esimerkiksi asuintornien ensimmäiseen kerrokseen.

Hotelli- ja toimistotorniin on tulossa kattoterassi. Tornin alimmissa kerroksissa olisi kongressi-, ravintola- ja kahvilatiloja. Rantaan tornin kupeeseen on tulossa oleskeluun sopivat portaat ja puisia tasoja.

Rantaan on suunnitteilla myös pensaiden ja puiden reunustama Keilaniemenpromenadi, jolta olisi porrasyhteyksiä veteen.

Pysäköinti alueella on määrä sijoittaa maan alle, jotta metroaseman ja raidejokerin tulevan pääteaseman ympäristö sopisi jalankulkijoille ja kulku rantaan helpottuisi nykyisestä. Lyhytaikaisia asiointipaikkoja tulisi korttelin pysäköintihalliin ja Fortumin entisen pääkonttorin kupeeseen tulevan päivittäistavarakaupan edustalle.

Tavoitteena on, että koko alue olisi valmis vuonna 2023.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut