Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Grillikausi tuo vaaroja lemmikillekin – varo ettei koira pääse pureskelemaan näitä ruokia

Vain eläinkaupassa myytävät luut ovat koiralle sopivia. Omasta ruoasta ei siis kannata antaa luita koiralle, esimerkiksi siipikarjan tai possun luita.

Grilliruokien ja piknik-herkkujen jämät voivat olla koiralle vaarallisia. Agria Eläinvakuutus muistuttaa tiedotteessaan, että luunpalaset ja kalanruodot voivat aiheuttaa haavoja koiran suuhun, nieluun ja ruoansulatuskanavaan. Ne voivat myös jäädä jumiin koiran kitalakeen tai ruokatorveen.

Mausteiset ja suolaiset grilliruoat eivät ole koiran vatsalle hyväksi, ne voivat aiheuttaa suolamyrkytyksen.

Sekä raaka että kypsennetty sipuli ovat koiralle vaarallisia, eli niitä ei kannata antaa koiralle.

Jos koira nuolee jäätelötikkuja tai puisia grillivartaita, niistä voi irrota tikkuja. Pahimmillaan tikut voivat tehdä reikiä koiran vatsalaukkuun ja suolistoon.

Tyhjäksi syöty maissintähkä ei sovi koiran pureskeltavaksi, mutta maissinjyviä sille voi antaa – kunhan niissä ei ole paljoa suolaa tai muita mausteita, eläinvakuutusyhtiö huomauttaa.

Piknikille tai grillijuhliin kannattaa ottaa mukaan koiralle sopivia herkkuja kuten puruluu, koiran omaa ruokaa ja koiranameja.

Agria Eläinvakuutus on Suomen ainoa eläimiin erikoistunut vakuutusyhtiö, joka tarjoaa vakuutuksia kissoille ja koirille.