Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taas tunnustusta Espooseen – Raisa Alameri-Sajama palkittiin Kirjastopäivillä

Lukukoirien "äiti", Espoon kaupunginkirjastossa työskentelevä kirjastopedagogi Raisa Alameri-Sajama on saanut Suomen kirjastoseuran Hilkka M. Kauppi -palkinnon. Palkinto luovutettiin valtakunnallisilla Kirjastopäivillä Helsingissä.

Raisa Alameri-Sajama on tullut tunnetuksi lastenkirjastotyön erityisosaaja, joka on monin tavoin kehittänyt ja tukenut lasten lukemisharrastusta. Hän toi Suomeen lukukoirat ja hän on myös yksi ensimmäisistä kirjavinkkaajista.

Lisäksi hän on palvellut ruotsinkielistä kielivähemmistöä ja tehnyt vinkkausta myös englanniksi.

Raisa Alameri-Sajama on työskennellyt ja tehnyt tapahtumia jokaiseen kirjastoon Espoossa. Hän on myös ollut tärkeässä roolissa Entressen kirjaston suunnittelussa ja käyttöönotossa ja Saunalahden kirjaston oppimisympäristön luomisessa.

Viime aikoina Alameri-Sajama on työskennellyt verkkosisältöjen tuottajana. Hän on muun muassa suunnitellut Espoon kaupunginkirjaston Kirjava satama -blogia. Blogin kaikissa osissa on luettavissa Alameri-Sajaman tekstejä, kuten kirjallisuusarvioita.