Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolaan havitellaan Kämpin sisarhotellia – maan alle kaavaillaan elokuvakeskusta

Kulttuuriaukion laidalla Tapiolassa sijaitseva niin sanottu Marimekkotalo halutaan purkaa. Tilalle rakennettaisiin hotelli, jonka operaattoriksi havitellaan Kämp Collection Hotelsia. Tontille maan alle kaavaillaan pientä elokuvakeskusta.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto jatkoi omistamansa Kiinteistö Oy Kulttuuriaukion tontin suunnitteluvarausta Regenero Oy:lle maanantaina. Varausta jatkettiin kesäkuun loppuun 2020.

Suunnitteluvarausalue käsittää Marimekkotalon ja U-liiketalon osan, jossa sijaitsee tällä hetkellä muun muassa Espoon kaupunkitapahtumien tiloja.

Regenero on keskustellut hotellin operoinnista Kämp Collection Hotelsin kanssa ja kertoo yhtiön osoittaneen mielenkiintoa hanketta kohtaan.

Saman hotellikonsernin on tarkoitus avata hotelli myös Keilaniemenrantaan tulevan 161-metrisen tornin ylimpiin kerroksiin. Jättitorni on niin ikään Regeneron hanke. Aiesopimus tornihotellista solmittiin helmikuussa.

Kämp Collection Hotelsilla on kymmenkunta hotellia. Sen GLO-hotelli sijaitsee Leppävaaran Sellossa.

Regenero on kartoittanut vuoden aikana alueen kehitysmahdollisuuksia ja työstänyt kokonaisuutta yhdessä muiden Tapiolan kiinteistönomistajien kanssa. Yhtiö odotti myös Kulttuurikeskusta ja Kulttuuriaukiota koskevan arkkitehtuurikilpailun tuloksia.

Kiinteistöjen huoltoyhteydet on tarkoitus siirtää maan alle, ja kahdesta huoltorampista pyritään eroon, jotta uudet kahvilat, ravintolat ja liiketilat on mahdollista avata kaikkiin suuntiin.

Uudet suunnitelmat vaativat asemakaavanmuutoksen. Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen kertoo, että kaavatyö voisi käynnistyä ensi vuoden alussa.

– Jos rakennustöihin päästäisiin parin vuoden sisällä, olisi se aika hyvin, Mäkinen toteaa.

Regenero on rakennusyhtiö YIT:n ja kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partnersin yhteisyritys.

Suunnitteluvarausalueen vieressä sijaitseva Tapiolan Keskustorni säilyisi toimistokäytössä tai vaihtoehtoisesti siihen sijoitettaisiin hotellitiloja.