Espoon valtuuston puheenjohtaja vaihtuu

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja vaihtuu.

Vihreiden valtuustoryhmä esittää valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi Inka Hopsua Hopsu toimii nykyisin vihreiden Espoon valtuustoryhmän puheenjohtajana, ja hänet valittiin huhtikuussa kansanedustajaksi.

Vaihdoksesta on Hopsun mukaan sovittu jo valtuustokauden alussa vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen.

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimii tällä haavaa vihreiden pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Jyrki Kasvi Kasvista puolestaan on tulossa vihreiden valtuustoryhmän uusi johtaja.

Espoon kaupunginvaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan paikka säilyy jatkossakin kokoomuksella.

Kokoomuksen Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos kertoo, että paikkaan esitetään kaupunginvaltuutettua Markus Torkkia

Valtuuston toisen varapuheenjohtajan paikka menee perussuomalaisille ja kolmannen varapuheenjohtajan paikka kokoomukselle.

Muutoksen tuulet puhaltavat myös Espoon kaupunginhallituksessa. Espoon vihreät tiedotti sunnuntaina, että vihreiden valtuustoryhmä esittää kaupunginvaltuutettua Henna Partasta kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Vihreiden valtuutettu Tiina Elokertoi luopuvansa paikastaan kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana, kun hän tuli valituksi kansanedustajaksi.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutetun Markku Markkulan on määrä jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja SDP:n valtuutetun Maria Guzeninan toisena varapuheenjohtajana.

Kaupunginvaltuusto päättää valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kokoonpanoista kokouksessaan maanantaina 10. kesäkuuta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut