Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin matkustat koiran kanssa Tallinnaan – vain yksi laivayhtiö vaatii kuonokopan

Helsinki-Tallinna-reittiä kulkevien laivayhtiöiden suhtautumisessa koiriin ja muihin lemmikkeihin on suuria eroja. Tallinna24 selvitti, milläehdoin laivat sallivat lemmikkieläimen mukaan ottamisen.

Viking Line Viking Linella koirat voivat matkustaa ilman hyttiä tai erillistä koirakennel-paikkaa. Koirat saavat jaloitella laivan julkisissa tiloissa, eivät kuitenkaan ravintoloissa. Koirille on myös tehty ulkokannelle pissapaikka.

Eckerö Line Eckerö Linella pienet, kantokassiin mahtuvat tai sylissä pidettävät koirat voivat matkustaa omistajan mukana veloituksetta ilman hyttiä. Tätä suuremmilta koirilta vaaditaan hytti.

Tallink Tallink on laivayhtiöistä ainoa, joka vaatii koiralle kuonokopan, kun lemmikkiä kuljetetaan julkisten tilojen läpi hytteihin tai kennelosaston häkkeihin. Kuonokopan on, koiran parasta ajatellen, oltava sellainen, että koira voi juoda ja hengittää sekä läähättää vaivatta sen kanssa. Koira kannattaa totuttaa kuonokoppaan ajoissa. Laivalle mentäessä on jo liian myöhäinen ajankohta kokeilla, kuinka koira siihen reagoi. Käytännössä kuonokoppapakko tarkoittaa esimerkiksi pienillä ja lyhytkuonoisilla koirilla kantokassia. Tallinkilla pieniäkään koiria ei sallita yleisissä tiloissa.

Lue lisää laivojen käytännöistä ja hinnoista Tallina 24:stä.