Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jari Sillanpää sai yleisön kuumaan hurmokseen Eikan Pubissa – "50–60 ihmistä jouduimme valitettavasti käännyttämään ovelta"

Hurmos. Se on sana, joka kuvailee parhaiten Jari Sillanpään lauantaisen keikan tunnelmaa Eikan Pubissa Järvenpäässä.

Jo hyvissä ajoin ennen konsertin alkua yleisö oli pakkautunut tiiviiksi massaksi lavan eteen. Ei haitannut se, että naapurit molemmin puolin nojasivat aivan kyljessä kiinni ja takana olijan käsilaukku painautui tiiviisti selkärankaan. Eikä sekään, että tunnelma oli konkreettisesti niin kuuma, että hikikarpalot valuivat pitkin otsaa.

Kaikki muu unohtui, kun Sillanpää tasan kymmeneltä nousi lavalle Rakkaudella merkitty mies -hittikappaletta laulaen. Huutomyrsky oli, lievästi ilmaistuna, korvia huumaava. Janoavat katseet tuijottivat lavalle: katso Jari minua! Ja Jari katsoi, jokaista vuorollaan, leveästi hymyillen ja tuttuun tapaan flirttaillen.

Mari Benaouich ja Kirsti Suhonen-Bolük saapuivat paikalle noin puoli tuntia ennen keikan alkua. He olivat jo ties kuinka monennella Sillanpään keikalla.

– On hienoa saada Jari tällaiseen intiimiin paikkaan. En käy juurikaan ulkona, mutta tämä oli täydellinen syy lähteä baariin, Benaouich totesi.

Naiset ovat fanittaneet Sillanpäätä siitä saakka, kun tämä valittiin Tangokuninkaaksi vuonna 1995. Miehen perässä on kierretty maita ja mantuja, lähellä ja kaukaa. Suhonen-Bolük oli huhtikuussa Espanjan Fuengirolassa, jossa Sillanpää esiintyi Sohailin linnan raunioilla.

– Olemme olleet uskollisia, vaikka hän onkin hölmöillyt välillä. Pitää muistaa, että meistä jokainen tekee virheitä, Suhonen-Bolük totesi.

– Meille pääasia on se, että hän hoitaa keikkansa kunnolla, Benaouich jatkoi.

Naiset toteavat, että Sillanpää on artistina aivan omaa luokkaansa.

– Kun Jari laulaa, tulee tunne, että hän laulaa juuri minulle. Hän on sympaattinen ja empaattinen, eikä hänessä ole pätkääkään ylimielisyyttä. Jarin esiintyminen antaa elämään energiaa ja iloa, Benaouich totesi.

Naiset pohtivat, että Sillanpää on tavallaan sellainen turvallinen ihastuksen kohde.

– Tämä on vähän jatkumoa teini-iän ihastuksille ja fanituksille, parivaljakko kihersi.

Eikan Pubin omistaja Eikka Lehtinen hymyili keikan jälkeen tyytyväisenä, jopa hieman hämmentyneenä.

– Tällaista kiitosmäärää en ole koskaan saanut. Tämä on aivan uskomatonta. Kymmenet ja taas kymmenet ihmiset tulivat kiittämään minua siitä, että otin Jarin tänne esiintymään.

Lehtinen kertoo, että tapahtumaan myytiin 400 lippua. Niitä olisi mennyt huomattavasti enemmän, ja kyselyitä tuli ympäri Suomen. 360 lippua myyntiin ennakkoon, ja 40 kappaletta jätettiin ovelle myytäväksi.  Ne menivät hetkessä.

– 50–60 ihmistä jouduimme valitettavasti käännyttämään ovelta pois, Lehtinen harmittelee.

Lehtinenpiipahti ennen konsertin alkua takahuoneessa.

– Siellä oli koko bändillä tavattoman hyvä fiilis ja kova into nousta lavalle, hän kertoo.

Sillanpään managerin kanssa on jo ehditty miettiä tulevaa. Sillanpää lähtee kesäkiertueelle, mutta Eikan Pubikin lienee listalla, pienemmällä kokoonpanolla luonnollisesti.

– Nyt katselemme päivämääriä. Ehkä saamme Jarin tänne taas loppukesästä, ravintoloitsija myhäili.

Tämän jutun julkaisi ensin Keski-Uusimaa.

Teksti: Mari Mäkinen