Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Westendissä vastustetaan rantaan sijoittuvaa kerrostaloa, mutta ostajat ovat jo lähtökuopissa – "Kiinnostus erittäin suurta"

Westendin uimarannan kupeeseen suunniteltu hulppea kerrostalo merinäköaloin kiinnostaa jo mahdollisia asunnonostajia, vaikka sen toteutuminen on edelleen epävarmaa.

Westendissä kerrostaloa on vastustettu muun muassa siksi, että korkea rakentaminen ei sovi pientaloalueelle. Tontin omistavan kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Ultivistan mukaan hanke on kuitenkin herättänyt paljon kiinnostusta nimenomaan lähialueilla.

– Westendistä ja lähialueilta on tullut erittäin paljon yhteydenottoja ja varauksiakin. Kiinnostus kerrostaloasumiseen alueella on selkeästi erittäin suurta, sanoo Ultivistan hallituksen jäsen Ari Lehto

Kohteesta ovat Lehdon mukaan olleet kiinnostuneita sekä lapsiperheet että vanhemmat parit, jotka asuvat pientalossa ja haluavat nyt kerrostaloon.

Toistaiseksi kerrostalon kohtalo on kuitenkin edelleen avoin. Kaupunkisuunnittelulautakunta palautti tiistaina kaavan jälleen kerran uudelleen valmisteltavaksi.

Erimielisyyttä on herättänyt muun muassa kerrostalon korkeus. Alun perin 8-kerroksinen talo kutistui vastustuksen vuoksi niin, että vaihtoehtoina ovat nyt 7- ja 5-kerroksinen rakennus.

Ultivista näkisi paikalla mieluummin suuremman asuintalon.

– Me haluaisimme paikalle mahdollisimman paljon laadukasta rakentamista, mutta elämme toki sen mukaan, mitä päätetään, Lehto sanoo.

Jos matalampi vaihtoehto toteutuu, on Lehdon mukaan mietittävä hyvin tarkkaan millaisia palveluja paikalle on taloudellisesti kannattavaa tuoda.

Kerrostalon lisäksi tontille on suunniteltu kaikille avointa rakennusta, johon sijoittuisivat kylpylä, kahvila ja kuntosali.

– Haluamme Rantaraitin varrelle palveluja. Uimarannan käyttö on ympärivuotisesti ajatellen kuitenkin rajallista, eikä Rantaraitinkaan käyttö ole niin vahvasti ympärivuotista. Meillä on vahva usko siihen, että suuri osa asiakkaista tulisi nimenomaan viereisestä talosta, Lehto perustelee

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Jouni J. Särkijärven (kok.) mukaan kerrostalo ja palvelurakennus ovat kaksi eri asiaa.

– Sekä kylpylä että kahvila ovat liiketoimintaa eivätkä riipu siitä, minkä kokoinen rakennus viereen tulee. Asiakkaat tulevat joka tapauksessa muualta, Särkijärvi sanoo.

Särkijärven mukaan syy kaavaesityksen palauttamiseen oli lautakunnan tyytymättömyys virkamiesten suunnitelmiin.

Kun lautakunta palautti asian edellisen kerran uudelleen valmisteltavaksi lokakuussa, ohjeeksi annettiin suunnitella paikalle 5-kerroksinen asuintalo. Nyt suunnitelmat olivat 5-kerroksisen talon osalta puutteelliset ja valittavaksi esitettiin 7-kerroksista taloa.

– Tässä on kyse toimintavasta. Jos lautakunta päättää jotakin, virkamiesten tulee toimia sen mukaan, Särkijärvi toteaa.