Äänestäjä ällistyi Espoossa: vaalipaikalla liehuikin sateenkaarilippu – tästä liputuksessa oli kyse

Espoossa on tänään liputettu kansainvälisen homo- ja transfobian vastaisen päivän kunniaksi sateenkaarilipuilla. Liputus toteutettiin nyt jo toisen kerran, mutta osaa espoolaisista se ihmetytti edelleen. Kuvassa liputus Soukassa. Lukijan kuva / Eevaliisa Tonttila

Jari Pietiläinen

Espoon Soukassa ennakkoäänestämässä käynyt lukija ällistyi melkoisesti, kun äänestyspaikkana toimineen Elä ja asu -palvelukeskuksen pihamaalla ei liputettukaan Suomen lipulla, vaan muun muassa homojen ja lesbojen käyttämällä sateenkaarilipulla.

– Minua ihmetytti se suuresti ja kysyinkin sitä vaalivirkailijoilta. Heiltä sain vastauksen, että kyseessä on "mielipideliputus", lukija kertoo.

– Minun mielestäni vaalipaikalla pitäisi liputtaa Suomen tai edes Euroopan unionin lipulla eikä millään homolipuilla.

Äänestäjän ihmettelemä lippu ei ollut Espoossa suinkaan ainoa laatuaan, sillä tänään perjantaina on vietetty kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää.

Sateenkaariliput nostettiinlipputankoihinEspoon eri kaupunkikeskuksissa – muun muassa Tapiolan kulttuurikeskuksessa, urheilupuistoissa, elä- ja asukeskuksissa sekä lukioissa.

Sen sijaan Suomen lipuilla liputtaminen ei ennakkoäänestyspäivien aikana ole ollut maan tapa. Varsinaisena vaalipäivänä 26. toukokuuta koko maassa on yleinen liputuspäivä, jolloin siniristiliput liehuvat kaikkialla.

Sateenkaariliput viestivät kaikkien osallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

– Se tekee ihmisoikeudet näkyväksi ja korostaa suvaitsevaa ja yhteenkuuluvaa ilmapiiriä. Sateenkaariliput liehuvat Espoossa nyt toista vuotta. Espoo-tarinan mukaisesti meillä on nollatoleranssi syrjintään, toteaa Espoon kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan esittelijä Kaarina Salonen

Espoon valtuusto on hyväksynyt vuonna 2008 eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan, jonka mukaan kaupunki sitoutuu julkisesti tasa-arvon edistämiseen ja stereotypioiden torjumiseen.

Julkinen sitoutuminen näkyy kaikessa toiminnassa kaupungin sisällä ja palveluissa kuntalaisille.

Aiheeseen liittyvää

 1. Kuka ehtii varata hääpaikan ensin? – Helsingin tuomiokirkko avataan nyt sateenkaaripareille
  5.11.2018 20:46
 2. Espoo nosti sateenkaarilipun salkoon
  17.5.2018 10:20
 3. Sukupuolineutraali avioliittolaki voimassa vuoden – lähes 1 900 sateenkaariparia avioliittoon
  6.3.2018 14:56
 4. Suomeen halutaan sateenkaaripoliisien verkosto – järjestön perustamista tunnustellaan
  11.7.2017 7:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut