Tapiolan uimahallin kohtalo edelleen auki ja selvitykset jatkuvat – kahluuallas kunnostetaan kesäksi

Tapiolan suljetun uimahallin tulevaisuus on edelleen hämärän peitossa. Johanna Halava

Armi Suojanen

Epäonnistuneen remontin jäljiltä yli kaksi vuotta suljettuna olleen Tapiolan uimahallin kohtalo ei ratkea vieläkään. Espoon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että uimahallia koskevat selvitykset eri toimijoiden kanssa jatkuvat.

Asemakaavalla suojellun uimahallin tulevaisuudesta on keskusteltu Museoviraston, kaupungin yhteistyökumppaneiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa.

Korjausvaihtoehdon ohella selvitetään, voiko paikalle rakentaa uutta uimahallia, jolle etsittäisiin suunnittelija arkkitehtuurikilpailulla.

Tapiolan uimahalli on arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema ja se on valmistunut 1965. Maaliskuussa kulttuuriperintöalan järjestö Europa Nostra Finland valitsi uimahallin Suomen uhanalaisimmaksi kulttuuriperintökohteeksi.

Uimahallin tulevaisuus on epäselvä, mutta sen yhteydessä sijaitseva lasten kahluuallas kunnostetaan käyttöön kesäksi.

Kahluualtaan käyttöönotto vaatii oman vedenpuhdistusjärjestelmän rakentamista, koska aiemmin altaalla ja uimahallilla on ollut yhteinen vesikierto.

Kahluualtaan lisäksi alueella sijaitsevan katsomon puuosat kunnostetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.