Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rapistuvassa Träskändassa alkaa vihdoin tapahtua: Julkisivukorjauksiin 700 000 euroa

Träskändan kartanossa alkaa kesällä mittava julkisivuremontti. Pitkään tyhjillään olevan kartanon julkisivukorjauksiin on budjetoitu 700 000 euroa vuosikorjausrahaa. Julkisivukorjausten jälkeen ulkovaipan pitäisi suojata rakennusta.

Sisätilojen peruskorjausta ei katsota tarkoituksenmukaiseksi tehdä ennen kuin kartanolle on löydetty pysyvä käyttötarkoitus. Kartanolle on etsitty vuokralaista jo pitkään. Kartanoon on koitettu houkutella esimerkiksi useita hotellitoimijoita.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto käsitteli maanantaina kuntalaisaloitetta Träskändan kartanon saamiseksi kuntalaiskäyttöön.

Kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut liki 5 800 espoolaista.

Aloitteessa ehdotetaan, että kartanoa käytettäisiin jatkossa muun muassa Aurora Karamzinin perinnön vaalimiseen, kartanomiljöön matkailulliseen ja opetukselliseen käyttöön ja asukkaita palvelevaan pienyritystoimintaan.

Aloitteen mukaan rakennus tulee säilyttää kaupungin omistuksessa ja hallinnassa.

Kartanon tulevasta käytöstä järjestetään vuorovaikutteinen asukastilaisuus tämän vuoden aikana. Suunnittelussa on koko alueen käyttö mukaan lukien Aurorakoti.

Syyskuussa Träskändan puistossa on tarkoitus järjestää valotapahtuma. Tapahtumaa valmistellaan Espoon kulttuuripuolen ja Suomen Valotaiteen seuran yhteistyönä.

Tilapalvelut -liikelaitos on tehnyt alkuvuonna kuntotarkastuksen Träskändan kartanoon ja on laatimassa peruskorjaussuunnitelmaa. Peruskorjauksessa muun muassa kaikki kohteen tekniset järjestelmät tulevat uusittavaksi.