Katso kuvat: Paola Suhonen toi kotinsa vuodeksi kerrostaloon Ainoan päälle – "Tapiola on pyörinyt töideni tematiikassa"

Haluaisitko kurkistaa Ivana Helsingin suunnittelijan Paola Suhosen kotiin?

Pienen kurkistuksen palkitun designerin kotiin pääsee nyt tekemään Tapiolassa kauppakeskuksen päälle rakenteilla olevassa kerrostalo Hattarassa.

– Tämä oli hauska ja omituinen uusi projekti, ikään kuin muuttaa yht´äkkiä tänne, Suhonen sanoo.

Paola Suhonen on sisustanut markkinoinnissa olevan kerrostalon kolmion omilla huonekaluillaan, lampuillaan ja taiteellaan. Ivana Helsingin kukat ja muut kuosit näkyvät tapeteissa ja vuodevaatteissa.

Ruokailutilan katossa roikkuu Suhosen vintageliikkeestä Hollywoodista ostama kattokruunu, olohuoneen sohva ja Eero Aarnion kuplatuoli on tuotu Suhosen kotoa, satavuotiaasta puutalosta Alppilasta.

Vihreää tehosteseinää ryydittää lapsuudenkodin ryijy.

– Ryijy on tämän päivän hitti, Suhonen vakuuttaa.

Olohuoneen tasona toimii jenkkiarkku, jossa Suhonen kuljetti tavaroitaan muuttaessaan joitain vuosia sitten Yhdysvalloista takaisin Suomeen.

– Itse kärvistelen nyt vuoden väliaikaisratkaisuilla, hän naurahtaa.

Suhonen halusi tuoda asuntoon vintagehenkisyyttä ja kerroksellisuutta. Näyttää, millä tavalla kuvitteellinen Ivana Helsinki -perhe tai Paola Suhonen itse tekisi uudiskohteesta kodin.

Vahvoihin väreihin ja rottinkiin on luotettu sisätiloissa ja parvekkeella.

– 70-luvun materiaali rottinki on tulossa vahvasti. Rottinkituoleihin vain runsaasti paljetti- tai kukkatyynyjä bling-blingiä tuomaan, Suhonen kannustaa.

– Uskon, että sisustukseen on tulossa hyvällä tavalla rosoisuutta.

Tehosteseinät koristavat niin makuuhuoneita kuin olohuonettakin.

Lastenhuoneessa on Tapiolaan varta vasten suunniteltu kukkakuvioinen tapetti.

– Olen itse ikään kuin muuttanut tänne, mutta poikkeus on se, että täällä on lastenhuone, vaikka minulla ei ole lapsia.

Ivana Helsingin vuonna 2012 lanseerattu mallisto oli nimeltään Tapiola–Kauniainen, ja se ammensi perheen 70-luvulla Tapiolassa viettämien sukulaisviikonloppujen boheemista tunnelmasta.

– Tapiola on osa omaakin mielenmaisemaani, 70-lukulaista kotibilefiilistä, ja Tapiola on pyörinyt töideni tematiikassa. Tapiola on arkkitehtonisesti upea, siinä on omaleimaisuutta, Suhonen luonnehtii.

Espoon Hattara on yksi kauppakeskus Ainoan yläpuolelle rakennettavista taloista. Viereen Kirjokannelle rakennetaan lisäksi kahta muuta kerrostaloa, jotka valmistuvat niin ikään ensi keväänä.

Rakennuttaja Lähitapiolaa edustava Mia Ojanen kertoo, että Kirjokannelle rakenteilla olevista uusista asunnoista on myyty jo noin 60 prosenttia ja Hattarasta vajaat 30 prosenttia.

Kirjokannelta asunnon ostaneiden joukossa on jonkin verran sellaisia, jotka ovat ostaneet talosta kaksi asuntoa, itselleen väljän asunnon ja lisäksi vielä yksiön, Ojanen kertoo.

– Yksiötä saatetaan käyttää työhuoneena tai vierashuoneena ja tulevaisuudessa sitä saatetaan käyttää hoitajan huoneena. Elämistä halutaan hajottaa eri paikkoihin, Ojanen sanoo.

Hattaran asuntojen uskotaan kiinnostavan erityisesti nuoria perheitä.

– Tämä on vastuullista rakentamista. Ennen rakennettiin maata myöten, nyt ylös päin. Ympärille jätetään hiilinieluja eikä ihmisten tarvitse käyttää niin paljon autoja.

Hattara ja kaksi muuta

Tapiolan ytimeen kauppakeskus Ainoan yläpuolelle rakennetaan parhaillaan kolmea kerrostaloa.

Talot rakennuttaa Lähitapiola Kiinteistöpääomarahastot Oy.

Hattaraan tulee 81, Taiantaikaan 57 ja Tammen Taittajaan 57 asuntoa.

Kaksi taloa, Valkeanvirittäjä ja Kuunkiertymä ovat valmistuneet aiemmin ja niissä asutaan jo.

Ivana Helsinki -kotia esiteltiin tällä viikolla yleisölle. Esittely on vielä lauantaina 11. 5. kello 15–19.30. Käynti Sammonsillalta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut