Katso video: Valtatieltä pelastettu suloinen kissanpentu sai nimen Rambo – Rocky-sisko sai myös lämmön sijaisemon nisältä

Tanja Kuisma

Valtatiellä 6:lla toikkaroineen vastasyntyneen kissanpoikasen tarina sai onnellisen käänteen, kun kotimatkalla ollut Piia Rantala teki äkkipysähdyksen tien varteen.

– Loukkaantunut kissa raahautui tien yli. Toinen takajaloista ei toiminut ja toista silmää ei ollut, jos oikein näin. Jarrutin etten ajaisi sen yli. Sitten huomasin keskellä tietä kissanpennun, jonka otin syliini. Emokissa karkasi aidan läpi metsään.

Poliisi sai noin yhdeltä iltapäivällä ilmoituksen. Kuljetustehtävän saanut partio nimesi penturukan, yksinäisen selviytyjän, Ramboksi.

– Jos olet onnekas, lain vahva koura ottaa sinut suojaansa. Ja elämä kantaa, uuden mahdollisuuden antaa. Rambolle löytyi sijaisemo Tolkkisten kissatalolta ja turva samanikäisten pentujen joukossa.

Näin postasi Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys myöhemmin Facebook-seinällään. Lähimmässä, Loviisan kissatalossa, eiole emokissaa.

Myöhemmin etsijät, joita löytyi läheltä lukuisia paikallisia, löysivät vielä pennun sisaruksen. Se nimettiin Rockyksi.

– Pieni Rocky ja emo löydettiin pari tuntia sitten, mutta emo juoksi karkuun ja pitkästä etsinnästä huolimatta ei löydetty eikä muita pentujakaan, oli pakko lopettaa pimeyden ja huomisten töitten takia, päivitti etsijöissä mukana ollut Tintti Strand

Etsinnät jatkuivat vielä yöllä ja jatkuvat yhä. Loukkaantunut emo ei anna ottaa kiinni, jos enää on elossa.

Rocky ja Rambo ovat neljävuotiaan Saara-emon nisällä kulmahuoneessa Tolkkisten kissatalossa.

– Ne ovat eilen syntyneitä. Saara rupesi heti huolehtimaan niistä. Kiitos pentujen pelastumisesta löytäjälle ja lukuisille etsijöille, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen sihteeri Jaana Juvonen toteaa.

Vastasyntyneet syövät ja nukkuvat seuraavat viikot. Kaksiviikkoisina avautuvat silmät. Neljän viikon kuluttua huoneessa on jo melkoinen vilinä. Vasta silloin voivat ensimmäiset pennuista kiinnostuneet tehdä mahdollisia varauksia.

Kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 12-viikkoisina rokotettuina ja vain sisäkissoiksi tai vain valjaissa tai ulkotarhassa ulkoileviksi.

Tolkkisten kissatalossa on 17 kissahuonetta, joista vain yksi on tyhjä. Talossa on väliaikaisesti majoitettuna ja kotia vailla 38 kissaa ja yksi pupu. Tai oikeastaan kuudelle kissalle ja pupulle on jo uusi koti.

Jaana Juvosta huolestuttaa. Keväällä syntyvät ensimmäiset kissapentueet, joita taas kerran otetaan kesäkissoiksi ja hylätään syksyn tullen. Silloin kissatalo täyttyy taas ääriään myöten kissoista, jotka lisäksi muodostavat vapaana villisti lisääntyviä kissapopulaatioita.

– Meillä on ollut pari vuotta peräkkäin noin 300 kissaa vuodessa. Viime aikoina niitä on lähtenyt Järvenpäähän, Helsinkiin, Lahteen, Naantaliin ja jopa Imatralle ja Joensuuhun.

Paras tapa tukea kissatalon toimintaa on liittyä kannatusjäseneksi 19 euron vuosimaksulla viestillä nettisivujen tai Facebookin kautta.

Älä siis ota kesäkissaa. Jos otat kissan loppuelämäksesi, rokota, leikkauta ja siruta se.

Näin Itä-Uudenmaan poliisi kertoi

Tarkkanäköinen ohikulkija huomasi tämän pienen yksinäisen kissanpennun keskellä kutostietä ja otti pennun turvaan. Pääsimme paikalle ja toimitimme sitten pienokaisen kissataloon hoitoon. Nimesimme tämän yksinäisen selviytyjän Ramboksi, kertoi partio 709 Loviisasta keskiviikkona.

Myöhemmin uutinen sai jatkoa.

– Kommentteihin tulleiden tietojen mukaan tämä osaltaan surullinen tapahtumaketju on saanut iloisen käänteen; Rambon sisarus on löydetty maastosta ja nimetty teeman mukaisesti Rockyksi.

– Kiitos avuliaille ihmisille, jotka suorittivat etsintää muiden mahdollisten pentujen ja emon kiinni saamiseksi.

Valitettavasti partio ei pystynyt muilta tehtäviltään osallistumaan enää etsintöihin.

– Kiitos kuuluu tietysti myös alkuperäiselle ilmoittajalle, joka kantoi ensimmäisen pennun turvaan vilkkaalta ajoväylältä ja ilmoitti asiasta hätäkeskukseen. Pidetäänhän lemmikkimme turvassa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Perhe suree, kun tuntematon ampui kylmästi 1,5-vuotiaan Myrskyn – "Kissan omistanut 11-vuotias poikamme on todella onneton"
    7.4.2019 20:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut