Antti Rinteen ja Juha Sipilän ratkaisu tuo demokratiakriisin – EU-vaalien äänestysaktiivisuus jää jopa 35 prosenttiin, uskoo asiantuntija

Hallitustunnustelija Antti Rinteen valinta ottaa keskusta mukaan neuvottelijoiden joukkoon voi laskea eurovaalien äänestysprosenttia. Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Tampereen yliopiston valtio-opin dosentti Pertti Timonen ei pidä Antti Rinteen (sd.) tänään julkistamaa valintaa hallituspuolueista onnistuneena

Rinne kertoi tänään, että hallitusneuvotteluita aletaan käydä Sdp:n lisäksikeskustan, vihreiden, Vasemmistoliiton ja Rkp:n välillä. Timosen mielestä suuren vaalitappion kärsineen keskustan mukanaolo neuvotteluissa on kummallista ja kansalaisten mielestä hämmentävääkin.

Outo hallitusratkaisu vaikuttaa myös tuleviin europarlamenttivaalien tuloksiin – etenkin Juha Sipilän (kesk.) johtaman keskustan vuoksi.

– Äänestysaktiivisuutta EU-vaaleissa laskee nyt sorvattavan hallitusratkaisun lisäksi myös se, että vaaleissa on vale-ehdokkaita, jotka eivät valituksi tultuaan otakaan vastaan euroedustajan paikkaa.

– Tämä aivan varmasti laimentaa entisestään kiinnostusta eurovaaleihin. Äänestysaktiivisuus aivan varmasti jää alle 40 prosentin. Olen pessimisti ja sanon, että aktiivisuus vaaleissa on tuollaista 35 prosentin luokkaa, Timonen lataa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Halla-aho ei kiittele Rinteen hallituspaljastusta – "Jo tuolileikkipelleily oli provosointia"
  8.5.2019 16:13
 2. Näin Antti Rinne perustelee hallituspohjaa – ulos jääneen Orpon terveiset: "Pitäkää hyvää huolta"
  8.5.2019 13:09
 3. Keskustan lähtö hallitukseen ällistyttää asiantuntijaa: "Antti Rinteen päätös on suoraan sanottuna huono"
  8.5.2019 14:27
 4. Antti Rinne julkistaa hallituspohjan keskiviikkona – Sipilä jää odottamaan "ihmettä"
  7.5.2019 16:09
 5. Hallitustunnustelut alkavat toden teolla tänään – Rinne kuulee keskustaa, perussuomalaisia ja kristillisiä
  5.5.2019 10:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut