Elokuvien ystävien juhlapäivät – Espoo Ciné esittää yli 100 elokuvaa

Espoo Ciné -festivaali järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa toukokuussa. Myös festivaalin lapsille ja nuorille suunnattu osio Junior Ciné tarjoaa monipuolisen ohjelmiston kaikille elokuvista kiinnostuneille päiväkoti-ikäisistä alkaen.

Elokuvia nähdään seitsemässä salissa. Ohjelmistossa korostuvat tänä vuonna pohjoismaiset elokuvat. Naistekijät ja naisten tarinat ovat tuttuun tapaan vahvasti edustettuina.

Lisäksi luvassa on runsaasti uutta ranskalaista elokuvaa, komedioita, animaatioita sekä muutama kiinnostava dokumenttielokuva.

Koko ohjelmisto sekä elokuvat jaoteltuna muun muassa asiasanoilla debyytit, trillerit ja draamat, löytyvät Espoo Cinén nettisivulta.

Espoo Cinén juhlavuoden avajaiselokuvana 6. toukokuuta nähdään italialaisen Paolo Sorrentinon odotettu uutuus LORO.

Elokuva tulvii kauniita ihmisiä, hulppeita juhlia, huumeita ja seksiä. Sorrentinon luottonäyttelijä Toni Servillo on Silvio Berlusconi, joka kärvistelee avioeroriidoissa ja punoo uusia poliittisia juoniaan.

Erityisen ylpeä ohjelmistopäällikkö Mickael Suominen oin festivaalin päätöselokuvasta.

– They Shall Not Grow Old on poikkeuksellisella tavalla tehty dokumentti. Se sisältää ensimmäiseen maailmansotaan liittyvää arkistomateriaalia, jota ei ole ennen nähty missään.

Oscar-voittaja Peter Jackson valmisteli elokuvaansa neljä vuotta. Projekti oli ohjaajalle hyvin henkilökohtainen, koska hänen isoisänsä oli yksi sodassa taistelleista nuorukaisista. Espoo Cinéssä elokuva nähdään 12. toukokuuta ja teattereihin se tulee 17. toukokuuta.

Kotimainen juhlaelokuva on Veeran maaginen elämä, jonka Suomen ensi-ilta on Espoo Cinéssä 9. toukokuuta. Maailmalla elokuva on jo nähty Sundance Film Festivalilla ja Berliinin elokuvajuhlilla. Elokuvateattereissa se on nähtävissä vasta elokuussa.

Juhlavuoden kunniaksi yleisö sai osallistua ohjelmiston kokoamiseen äänestämällä 12 tarjokkaan joukosta kolme omaa suosikkiaan. Yleisön toiveesta uusintoina nähdään 45 vuotta, The Broken Circle Breakdown ja Torinon hevonen.

Kiinnostavimpien pitkien elokuvien lisäksi Espoo Ciné esittelee tuttuun tapaan valikoiman lyhytelokuvan parhaimmistoa.

Pohjoismaiset lyhärit -näytös (11.5.) on naistekijöiden juhlaa, Pariisin prinssi + Soita äidille -näytös (8.5.) esittelee kaksi lasten ja vanhempien suhdetta sydäntä lämmittävästi käsittelevää dokumenttia.

Espoo Ciné tekee yhteistyötä Espoon modernin taiteen museon kanssa. Emmassa esillä oleva The Men Who Fell from Earth -näyttely on saanut inspiraationsa Nicolas Roegin lähes samannimisestä elokuvasta. Elokuva The Man Who Fell to Earth (1976) nähdään 11. toukokuuta Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Näytös alkaa kuvataiteilija ja elokuvantekijä Mika Taanilan kokeellisella lyhytelokuvalla Maailma, joka on kasattu Roegin elokuvan kuvamateriaalista.

Emma Talks goes Espoo Ciné -keskustelutilaisuudessa Emman intendentti Arja Miller ja Suomen elokuvasäätiön Kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen pureutuvat aiheeseen Taiteidenvälisiä vaikutteita ja ilmiöitä 3. toukokuuta kello 17 Emmassa, vapaa pääsy.

Näytöskohtaiset liput 10 euroa, sarjakortit 6, 10 tai 25 lippua.

Eurooppalaisen elokuvan festivaali Espoo Ciné juhlii kolmekymppisiään 6.–12.5.2019.

Espoo Ciné järjestetään Espoon kulttuurikeskuksessa, Kino Tapiolassa, Finnkino Sellossa ja Finnkino Omenassa.

Juhlavuoden aloittavat Kino Reginan ennakkonäytökset festivaalia edeltävänä viikonloppuna. Silloin nähdään mm. Espoo Cinén avajaiselokuvana nähty toimintaseikkailu Punaisen lokakuun metsästys (1990).

Espoon elokuvajuhlat ry ja Junior Ciné järjestävät Kino Tapiolassa kansainvälisen EFA Young Audience Award -tapahtuman sunnuntaina 5.5.

EFA Young Audience Award -päivän aikana espoolaisnuoret toimivat tuomaristona kansainvälisessä elokuvakilpailussa ja katsovat kolme uutta eurooppalaista elokuvaa valiten niistä suosikkinsa.

Voittajaelokuva julkistetaan samana iltana järjestettävässä palkintojuhlassa Saksassa, jonne Suomen raatilaiset lähettävät omat pisteensä videotervehdyksenä Euroviisujen tapaan.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut