Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VU: SDP:n kansanedustajan Hussein al-Taeen somekirjoittelu herättää arvostelua Israelissa – "Selvästi antisemiitti"

Konfliktinratkaisujärjestö CMI on poistanut verkkosivuiltaan maininnan SDP:n kansanedustajasta Hussein al-Taeesta, kertoo Verkkouutiset.

Lehden mukaan poisto tehtiin ilmeisesti sen jälkeen, kun israelilainen Jerusalem Post -lehti oli julkaissut kriittisen jutun al-Taeesta.

Ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal -keskuksen Jerusalemin toimiston johtaja Efraim Zuroff sanoi lehdelle pitävänsä Hussein al-Taeeta ”selvästi antisemiittinä” eli juutalaisvastaisena.

Zuroff kysyi lehdessä, kuinka al-Taee on voitu valita Suomessa eduskuntaan ja kuinka hän voi työskennellä konfliktinratkaisuun erikoistuneessa CMI:ssä.

Al-Taee joutui kohun keskelle, kun vaalien jälkeen julkisuuteen nousi useita hänen somekirjoituksiaan.

STT:n mukaan al-Taee on kommentoinut hyvin kärjekkäästi muun muassa Lähi-idän tilannetta Facebook-kirjoituksissa 2014. Hän oli kirjoituksissaan muun muassa vihjaillut, että Israel ja Yhdysvallat ovat kouluttaneet Isis-terroristeja.

Al-Taee on sittemmin pahoitellut tekstejään, ja SDP on katsonut, että anteeksipyyntö on riittävä hänen jatkolleen puolueessa.

CMI:n mukaan al-Taeen nimi poistettiin järjestön verkkosivuilta, koska hän ei enää työskentele järjestössä.

– Al-Taeen nimi oli epähuomiossa jäänyt nettisivuillemme, ei sen ihmeempää. On ihan kirkasta, että hän on viime tiistaista lähtien työskennellyt kansanedustajana ja siksi ei ole enää meillä töissä. Ei meillä ole tässä mitään peiteltävää, CMI kirjoittaa twitterissä.

CMI on aiemmin painottanut, että Hussein al-Taee nauttii edelleen järjestön luottamusta konfliktinratkaisun asiantuntijana.