Mannerheimin aromikas aamurutiini antoi nimen Helsingin klassikkohotellin uudelle kahvilalle

Jussi Vehkasalo

Hotelli Marskin johtaja Jouko Puranen kertoo, että tavoitteena on saada remontoitu hotelli auki 3. kesäkuuta.

Vuonna 1962 avautunut, Einari Teräsvirran suunnittelema hotellirakennus on kokenut täydellisen muodonmuutoksen tammikuussa 2018 alkaneessa remontissa

– Sijainti on yksi meille tärkeistä asioista. Se, miten Marski tulee elämään ja olemaan osa kaupunkia, on yksi tekijä pärjäämisessämme hotellien välisessä kilpailussa Helsingissä. Olemme myös ketteriä, kuuntelemme asiakkaita, ja sitä mitä he haluavat, Puranen kuvailee.

Hotelli Marskin julkisivu Mannerheimintien suuntaan säilyi remontissa entisenlaisena.

Hotellin ravintolan nimeksi tulee Kuusi palaa.

– Tarjolle tulee suomalaisia klassikoita kansainvälisellä twistillä. Eli esimerkiksi sushia suomalaisittain. Aamiaiselle tuomme oman viilin, pannukakkuja ja superfoodia, keittiöpäällikkö Sami Lyly kertoo ruokapuolesta.

Mannerheimintien puolella sijaitsevan kahvilan nimi on 7:01, koska tarinan mukaan marsalkka Mannerheim nautti aamukahvinsa tasan kello 7:01.

Hotellissa on kaikkiaan 363 huonetta, joista 15 on esteetöntä.

– Sisustuksessa kunnioitetaan sitä, että hotelli on 1960-luvulta. Sisustuksesta löytyy sen ajan muotokieltä, värimaailmana ovat sininen, punainen ja kulta, Puranen jatkaa.

Hotelli Marskin sviitin makuuhuone.

Helsinkiin on viime vuosina valmistunut lukuisia uusia hotelleja joko uudisrakennuksiin tai olemassa oleviin vanhoihin kiinteistöihin. Ja lisää on tulossa.

Marski kuuluu Helsingin klassikkohotelleihin. Ennen kuin uusi hotelli rakennettiin ja avattiin, oli tontilta purettu Kiseleffin palatsina tunnettu rakennus.

– Mietimme myös sitä, että muutettaisiinko Marskin nimi toiseksi, mutta siihen ei lähdetty. Toukokuussa katolle asennetaan tuttu Marski-valokyltti, mutta sen yhteydessä ei ole enää Scandic-kylttiä, Puranen sanoo.

Hotelli on toki edelleen Scandicin operoima, mutta se on nyt operaattorinsa ensimmäinen niin sanottu signature-hotelli Suomessa. Scandicin nettisivuilla näillä hotelleilla kerrotaan olevan ainutlaatuinen luonne, jota täydentävät myös esimerkiksi monipuoliset tapahtumat.

Lönnrotinkadun puolelta näkyy Hotelli Marskin ylimpien kerrosten uudisosaa vihreäsävyisenä.

Marskissa työskentelee edelliseen liittyen lifestyle concierge -tittelillä varustettu Elina Hankkio. Hän toteuttaa omalta osaltaan hotellissa lanseerattua finnfullness-asennetta, joka nivoutuu aitoon helsinkiläisyyteen ja suomalaisuuteen.

– Marskissa tulee olemaan entistä enemmän tapahtumia myös helsinkiläisille. Haluamme tarjota mahdollisuuksia nuorille suomalaisille taiteilijoille esimerkiksi musiikin ja kuvataiteiden saralla, Hankkio selvittää.

Myös Puranen sanoo, että Marski ei halua leimautua kokoushotelliksi vaan tapahtumien hotelliksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 2. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 3. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 4. Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki
 5. Espoossa todettu 901 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kuusi uutta tapausta
 6. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 7. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 8. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 9. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 10. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 11. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 12. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 13. GrIFK hakee edelleen kauden avausvoittoa Kakkosessa – kotikentällä vastassa FC Espoo
 14. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 15. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.