Tornihotelli, liikekeskus ja yli tuhat uutta asukasta – valtuusto päättää Kivenlahden uudesta metrokeskuksesta

Tornihotelli, liikekeskus ja kerrostaloja reilulle 1 400 asukkaalle. Esimerkiksi nämä rakennukset Kivenlahteen mahdollistavan asemakaavan on tarkoitus olla Espoon kaupunginvaltuuston käsittelyssä maanantaina.

Kivenlahden metrokeskuksen asemakaavassa Kivenlahdentie siirretään uudeksi katuyhteydeksi Länsiväylän viereen.

Iso osa asuinkerrostaloista tulisi uuden katuyhteyden ja Merivirran kupeeseen kaava-alueen itäosaan. Sinne nousisi Länsiväylän suuntaan erottuva, nauhamainen rivistö 5–12-kerroksisia kerrostaloja. Myös rivistön lähelle metroaseman itäisen sisäänkäynnin liepeille tulisi kerrostaloja.

Metron läntisen sisäänkäynnin lähelle taas on suunnitteilla liikekeskus ja sen kylkeen 13- ja 16-kerroksiset asuintornit.

22-kerroksinen tornihotelli taas tulisi kaava-alueen länsiosaan. Lisäksi alueelle on tulossa 400 autopaikkaa metron liityntäpysäköintiä varten.

Merivirta 3–5:n kortteli on erotettu nyt valtuuston käsittelyyn menevästä kaavasta omaksi asemakaavakseen. Se sisältää muun muassa Kivenlahteen kaavaillun 22-kerroksisen asuintornin. Korttelia koskeva kaava menee myöhemmin kaupunginhallituksen käsittelyyn erillisenä asemakaavan muutoksena.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut