Pohjanmaalla asuva Leena suuntaa kaupunkilomalle Matinkylään – "Pidän 70-luvun pienkerrostalon tunnelmasta"

ASUMINEN Pohjanmaalla asuva Leena suuntaa lomillaan kakkosasunnolleen Espooseen.

Teksti: Riikka Hollo

Kuvat: Sini Pennanen

Pohjanmaalla asuva Leena matkustaa Espoon Matinkylään aina, kun siltä tuntuu. Kerrostaloasunnosta onkin muodostunut hänelle oivallinen ”akkujen latauspaikka”.

Leena asuu omakotitalossa Pohjanmaalla, mutta iloitsee Espoossa kerrostaloasumisen helppoudesta useita kertoja vuodessa. Matinkylän sijainti viehättää Leenaa. Hyvät ulkoilumaastot, sujuvat liikenneyhteydet ja palvelut ovat kaikki lähellä.

– En suunnittele Espoossa oloani oikein mitenkään, vaan menen aina fiiliksen mukaan. Kun tulen tänne, nautin olostani yksin ja ystävieni seurassa, lenkkeilen, käyn teatterissa ja ravintoloissa syömässä, Leena sanoo.

Leenan ystävät ja jotkut naapuritkin sanovat hänen Espoon kotiaan ”kesämökiksi”. Kun toiset matkustavat lomilla tai viikonloppuisin metsien ja järvien läheisyyteen, Leena suuntaa Espooseen.

– Pidän 1970-luvun pienkerrostalon tunnelmasta ja rauhallisesta ympäristöstä. Täällä saan olla yksin ja halutessani tavata ystäviäni tai käydä naapurin kanssa lenkillä. Usein laitan vinyylilevyt soimaan tai kuuntelen Radio Nostalgiaa. Luen paljon ja etenkin Eino Leinon runous ja Pentti Saarikoski ovat lähellä sydäntäni, Leena valottaa.

Leenan kaupunkikodissa on 65 tehokasta neliötä. Kolmannen kerroksen asunnossa on myös suurehko parveke. Asunto on valoisa, viihtyisä ja siisti.

– Vieraideni mukaan asunto hehkuu retrohenkeä, minkä haluan myös säilyvän.

Koska Leena toimii yrittäjänä, hän pystyy tekemään töitä muutaman päivän aina Espoostakin käsin.

– Tapanani on olla pari kertaa kuukaudessa Espoon kodissani aina hieman pitempi pätkä. Toiset lähtevät kaupungista maalle lepäämään, mutta minulla on tapana lähteä maalta ”mökille” kaupunkiin, Leena nauraa.

Kodissa näkyy eletty elämä ja monilla esineillä on oma tarinansa. Kauniit maljakot, vanha lipasto ja monet muut ovat Leenalle hyvin rakkaita, ja tuovat mieleen muistoja lapsuudesta asti.

– Asunto kuului aiemmin sukulaiselleni, joten se on minulle tuttu jo vuosikymmenten takaa. Täällä sisustus saa henkiä mennyttä aikaa, toisessa kodissani Pohjanmaalla on aivan erilainen, pelkistetympi ja modernimpi tyyli.

Etsimme koteja

Länsiväylässä ilmestyy viikonloppuisin juttusarja, jossa kurkistetaan Espoossa, Kauniaisissa tai Kirkkonummella asuvien ihmisten koteihin.

Koti voi olla vaikkapa omin käsin rakennettu omakotitalo luonnon keskellä tai pieni kerrostaloyksiö, omistusasunto tai vuokrakoti, siihen voi liittyä mielenkiintoinen yksityiskohta tai se voi olla sisustuksellisesti mielenkiintoinen.

Keväällä ja kesällä kurkistamme mielellämme myös lukijoiden pihoille ja parvekkeille.

Jos innostuit ajatuksesta, lähetä rohkeasti sähköpostia osoitteeseen minna.airamaa@media.fi ja kerro, mikä juuri sinun kodistasi tekee persoonallisen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut