Rakastatko suklaata? Tähän helppoon herkkuun tarvitset vain kaksi ainesosaa

toimitus

Jääsuklaasta tulee ensimmäisenä helposti mieleen joulu, mutta superhelppo konvehti maistuu hyvältä läpi vuoden.

Helpoimmillaan jääsuklaaseen tarvitsee vain kaksi ainesosaa: kookosrasvan ja suklaan. Kookosrasvaa laitetaan puolet suklaan määrästä – eli esimerkiksi 100 grammaan suklaata 50 grammaa kookosrasvaa.

Tärkeää on käyttää kovaa kookosrasvaa eli kylmäkaapissa olevaa, voipaketin mallisessa pakkauksessa myytävää rasvaa.

Sulata suklaa ja kookosrasva parinkymmenen sekunnin ajan mikrossa samassa kulhossa ja kaada joko metallisiin pieniin konvehtimuotteihin tai silikonimuotteihin. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Voit maustaa jääsuklaata esimerkiksi nestemäisillä elintarvikearomeilla vaikkapa piparmintun tai appelsiinin makuisiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.