Espoolaiset saamassa katokset pysäkeilleen – kaupunginhallitus hyväksyi raidejokerin ilman säästöjä

Havainnekuva raidejokerista. Espoon kaupunki

Sirkku Aalto

Espoon kaupunginhallitus ei lämmennyt raidejokerin säästölistalle.

Kaupunginhallitus päätti tänään maanantaina ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy raidejokerin karsitun hankesuunnitelman laajuus-, kustannusarvio- ja aikataulutarkennukset sekä varikon toteuttamisen Helsingin Roihupeltoon. Tässä suunnitelmassa ei ole mukana virkamiesten listaamia säästökohteita, kuten raidejokerin radan lyhentämistä, pysäkkien tai katoksien poistamista pysäkeiltä tai sepelin lisäämistä radan varrelle

Aivan läpihuutojuttu raidejokerin eteneminen ilman aiemmin esillä olleita karsimiskohteita ei ollut, sillä kaupunginhallitus äänesti pikaraitiolinjan lyhentämisestä.

– Keskustan Jussi Holma esitti, että tässä vaiheessa päätepysäkki olisi Otaniemessä, mistä sitä olisi myöhemmin voitu jatkaa. Siitä olisi saatu säästöä noin 15 miljoonaa euroa. Äänestyksessä esitys hävisi äänin 12–2, kertoo Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok.).

Raidejokerin hankesuunnitelman kustannusarvio on noussut 386 miljoonaan euroon. Espoon maksettavaksi jäävä osuus on 92,5 miljoonaa euroa.

Korvaisi bussilinja 550:n

Raidejokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja.

Sen radan pituus on noin 25 kilometriä. Tästä Helsinkiin sijoittuisi noin 16 ja Espooseen 9 kilometriä.

Raidejokeri korvaa bussilinja 550:n.

Helsingin osuus raidejokerin 386 miljoonan kustannusarviosta on 268 ja Espoon 118 miljoonaa euroa. Valtion osuuden jälkeen Espoon maksettavaksi jäisi 92,5 miljoonaa euroa.

Raidejokerin varikon kustannuksiksi on arvioitu 69,5 miljoonaa euroa. Tästä Espoon osuus olisi noin 7,1 miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.