Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: BMW jäi killumaan vanteiden varaan, kun röyhkeät varkaat iskivät – poliisi varoittaa ilmiöstä ja kertoo, miten epäillyt yrittivät puhua itsensä pälkähästä

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut alkuvuoden aikana kahdeksan rikosilmoitusta anastetuista autonrenkaista. Renkaiden mukana matkaavat monesti myös vanteet.

Autot, joista renkaat on varastettu, ovat monesti olleet parkissa taloyhtiön parkkipaikalla. Yksi auto menetti renkaansa linja-autopysäkillä. Monessa tapauksessa auto on kärsinyt pieniä vaurioita. Auto on saatettu jättää tukien alle tai maahan. Jääkokkareitakin on käytetty auton "tukina" tunkin sijasta.

– Osa varkauksista on tutkinnassa, yhdessä tapauksessa partiomme nappasi epäillyt kiinni itse teossa. He kertoivat vaihtavansa autoon kesärenkaita luvan kanssa, mutta näin viaton tilanne ei ollut, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen Länsi-Uusimaa-lehdelle.

Poliisi kannustaa asukkaita valppauteen.

– Jos havaitsee tuntemattoman henkilön irrottavan renkaita, mutta auton läheisyydessä ei ole mitään irrotettavien renkaiden tilalle laitettavaa, on etenkin yöaikaan ihan ok kyseenalaistaa henkilön toimet, Arifullen vinkkaa L-U:ssa.

Lohjalainen Matti Tirronen kertoo varkaiden iskeneen myös Perttilässä maaliskuun lopussa.

– Maailmanlopun Vehkeet -talliporukkamme tallin pihasta varastettiin renkaat yhden yhdistyksemme jäsenen autosta. Auto jätettiin vain peltivanteiden päälle pihalle. Myös helmat ja puskuri ottivat osumaa, Tirronen kertoo Länsi-Uusimaalle.