Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvat: "Aavekylän" kohtalo Pohjois-Tapiolassa ratkeamassa – kaavoitetaan uusiksi

TAPIOLA Sisäilmaongelmaiset asunnot, joissa pyöritettiin pitkään sijaisperhetoimintaa, ovat olleet tyhjillään pian kaksi vuotta.

Iso tontti seisoo autiona, talojen ikkunat tiukasti verhoiltuina. Asunnolle johtava asvalttipolku kasvaa sammalta, leikkipaikan hiekkalaatikolle on unohtunut pari ajan haalistamaa lelua.

Tyhjillään pian kaksi vuotta ollut entinen SOS-Lapsikylä on illan hämärtyessä hieman aavemainenkin.

SOS-Lapsikylä muutti Pohjois-Tapiolasta Niittykumpuun ja Vantaan Kivistöön kesällä 2017.

Tuolloin Länsiväylä kyseli säätiöltä, mitä taloille ja tontille tapahtuu ja vastauksena oli, että paikalle odotetaan rakennusoikeutta nostavaa kaavamuutosta.

Espoon tämänkeväisestä kaavoituskatsauksesta käy ilmi, että kaavatyö on nyt alkamassa.

– Kaavamuutos koskee juuri tuota tonttia, vahvistaa aluearkkitehti Sampo Sikiö Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksesta.

– Hankkeen alustavissa luonnoksissa kerrosluku on ollut kahden ja neljän välillä niin, että korkeammat rakennukset ovat tontin Kehä I:n puoleisella reunalla ja matalimmat rajautuvat nykyiseen pientaloympäristöön. Tarkempi suunnittelu alkaa vasta hankkeen käynnistyttyä. Pyrkimyksenä on saada osallistumis- ja arviointisuunnitelma vireille kevään aikana, Sikiö jatkaa.

1960-lukulaisten ja sisäilmaongelmaisten rivitalojen lisäksi tontilla on pari uudempaa rakennusta. Yhteistilalta näyttävän rakennuksen edessä on eräänä iltana pyöriä, vaikka muuten kaikki näyttää autiolta.

– Tapiolan uusinta rakennusta on käytetty yhä toiminnassamme tarpeen mukaan esimerkiksi ryhmätoiminnassa. Alueella on vielä jonkin verran meidän irtainta, kertoo toimitusjohtaja Mikaela Westergård SOS-lapsikyläsäätiöstä.

– Käymme alueella säännöllisesti katsomassa, että paikat ovat kunnossa. Kesällä toiminta lapsikylän alueella vilkastuu kun ulkoalueita esimerkiksi jalkapallokenttää käytetään toiminnassamme aktiivisemmin.

SOS-Lapsikylä tekee monimuotoista lastensuojelutyötä. Espoon lapsikylässä pääpaino on perhehoidossa, tukiperhetoiminnassa ja kotoutumistyössä.