Jousenkaaren koulu rakennetaan urheilukentälle – Edessä vielä yksi uusi väistö ennen oman koulun valmistumista

Jousenkaaren koulu on ollut tyhjillään jo vuosia. Arkistokuva. Arkisto / Päivi Tuovinen

Katja Riihola

Jousenkaaren koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma on hyväksytty kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaostossa. Asia etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Kosteusvaurion vuoksi jo vuosia sitten suljettu koulu on tarkoitus korvata uudisrakennuksella, joka sijoitetaan vanhan koulun urheilukentän paikalle. Koululaisten ulkoliikunnassa aiotaan jatkossa hyödyntää läheisen urheilupuiston kenttiä.

Jousenkaaren uudisrakennushankkeelle on varattu vuosien 2018–2027 investointiohjelmassa 19,7 miljoonaa euroa. Uuden kolmikerroksiseksi suunnitellun koulurakennuksen on määrä valmistua vuonna 2021.

Rakennusta varten joudutaan kuitenkin vielä hakemaan poikkeama rakennusalasta ja kerrosalan ylityksestä.

Jousenkaaren koulun oppilaat ovat matkanneet vuodesta 2016 alkaen väistötiloihin Espoonlahteen. Ennen oman koulurakennuksen valmistumista heillä on vielä edessä muutto Uusikumpuun valmistumassa olevaan väistökiinteistöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 8. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 9. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 10. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 11. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 12. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.