Kirkon ensimmäinen päätoiminen tube-pappi aloitti Espoossa

Pastorific eli Jussi Koski on Espoon seurakunnissa työskentelevä Suomen ensimmäinen päätoiminen tubepappi. Espoon seurakunnat

Klaus Nurmi

Suomen evankelisluterilaisen kirkon ensimmäinen päätoiminen tube-pappi aloitti työnsä huhtikuun alussa Espoon seurakunnissa.

Pastorific, oikealta nimeltään Jussi Koski, on toiminut aiemmin nuorisopastorina ja siirtyy nyt tekemään videoita lähes täysiaikaisesti.

Uudella toimintamuodolla Espoon seurakunnat haluaa olla paremmin läsnä nuorille ja nuorille aikuisille.

– Nykyään nuoret ja nuoret aikuiset ovat YouTubessa ja sitä seurataan päivittäin enemmän kuin perinteisiä medioita. Kirkon pitää olla siellä missä ihmiset ovat, Jussi Koski sanoo kirkon tiedotteessa.

Koski ei aloita tyhjästä, sillä hän on tehnyt videoita Pastorific-kanavalleen jo parin vuoden ajan. Kanavalla on nyt 8 700 seuraajaa ja suurin seuraajaryhmä ovat 18–24-vuotiaat. Suosituinta videota on katsottu 145 000 kertaa.

Koskella on myös hyvä alan tuntemus, sillä hän toimii megatapahtuma Tubeconin ja Suomen tubettajat ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Pastorific-kanava on Jussi Kosken henkilökohtainen kanava, jossa aiheita käsitellään hänen näkökulmastaan ja tyylillään.

– On mahtavaa päästä keskittymään kunnolla YouTube -kanavan tekemiseen. Se avaa hienoja mahdollisuuksia olla ihmisten kanssa yhteydessä entistä paremmin, hän sanoo.

Videoiden aiheina tulevat olemaan niin elämän isot kysymykset, kuten onnellisuus, itsetunto ja pahan ongelma kuin papin elämä ja arki eri näkökulmista.

Yksi päivä viikossa kuluu jatkossakin Olarin seurakunnan nuorisopapin töissä. YouTubessa julkaistaan 2–3 videota viikossa.

Tube-papin pesti on määräaikainen ja kestää vuoden. Toiminnan takana ovat kaikki Espoon suomenkieliset seurakunnat ja seurakuntayhtymä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoon seurakunnat somettavat innolla – Kirkko jakaa sanomaansa nyt Youtubessa 4.3.2018 10:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut