Perhe suree, kun tuntematon ampui kylmästi 1,5-vuotiaan Myrskyn – "Kissan omistanut 11-vuotias poikamme on todella onneton"

Myrsky-kissa jouduttiin lopettamaan tämän viikon maanantaina, kun luoti lävisti kissan. Riikka Laine

Riikka Laine

Rajamäellä asuva Laura Pohjonen järkyttyi maanantaina, kun hänen perheensä rakas lemmikki, 1,5-vuotias Myrsky-kissa, jouduttiin lopettamaan ampumisen seurauksena.

Asiasta kertoo Nurmijärven Uutiset.

Pohjosen mukaan Myrskyä oli ammuttu aseella toissa torstaina. Perhe ei kuitenkaan huomannut heti, mistä on kyse.

Myrsky oli ulkoillut tuttuun tapaan Mutkatien läheisyydessä Rajamäellä torstai-iltana. Kotiin leikattu tyttökissa saapui samaan aikaan Pohjosen kanssa, vähän yhdeksän jälkeen illalla. Kissa oli saanut olla ulkona, sillä se oli tottunut ulkoilija, eikä lähtenyt kauas pihapiiristä. Myrsky tuli kotiin aina, kun omistajat kutsuivat sitä ja kissa nukkui kaikki yönsä sisällä.

Pohjonen kertoo, että torstaisen ulkoilun jälkeen perhe ei huomannut kissassa mitään erikoista, kunnes se hetken päästä oksensi.

– Se oli väsynyt ja eikä ruoka maistunut vielä perjantainakaan ja se valitti, kun sen vatsaan koskettiin syliin nostettaessa, Pohjonen kertoo Nurmijärven Uutisille.

Perhe veikin kissan tämän vuoksi perjantaina eläinlääkäriin. Eläinlääkäri tutki kissan ja määräsi antibioottikuurin.

– Viikonlopun aikana syötimme sille ruiskulla antibioottia sekoitettuna ruokaan ja veteen, muuten se ei olisi suostunut syömään. Se lepäili sisällä koko viikonlopun ja valitti aina nostettaessa.

Kissan vointi ei kuitenkaan parantunut ja maanantaiaamuna omistajat huomasivat sen hännän juuressa märkivän haavan. Reikä ei vuotanut verta, joten se havaittiin turkin seasta vasta sen alettua märkiä.

– Lähdimme heti uudelleen eläinlääkäriin. Vasta tällä kertaa eläinlääkäri huomasi, että haava ulottuu suolistoon asti ja kissan suolisto on pahasti rikki. Vaihtoehtoja ei juuri jäänyt ja Myrsky nukutettiin ikiuneen maanantaina.

– Urhea kissa oli kärsinyt varmasti hirveistä kivuista paljoa valittamatta törkeän eläinrääkkääjä-ampujan takia. Eikä eläinlääkärikään heti perjantaina huomannut ampumahaavaa, kun ei hänelle tullut mieleen, että tällaista voisi tapahtua eikä hän näin ollen ollut ymmärtänyt etsiä ampumahaavaa. Tästä hän oli kyllä kovin pahoillaan ja järkyttynyt jälkikäteen, Pohjonen kertoo.

Haava varmistui maanantaina ampuma-aseen aiheuttamaksi. Märkivä haava hännän juuressa oli luodin ulostuloaukko ja luodin sisäänmenoaukko löytyi kissan toisen puolen reidestä.

– Olemme koko perhe hyvin surullisia, järkyttyneitä ja vihaisia kissamme kohtalosta. Etenkin 11-vuotias poikamme, joka oli kissan omistaja, on todella onneton. Emme voi ymmärtää, että joku tekee tällaista viattomalle eläimelle.

– Olemme tehneet asiasta rikosilmoituksen. Haluamme varoittaa muita lemmikkien omistajia ja toivomme, ettei tällainen murhenäytelmä toistu muissa perheissä. Facebookin Rajamäki-ryhmässä tosin valitettavasti kuulimme ainakin kolmesta muustakin ammutusta kissasta.

Asiasta kertoi ensin Nurmijärven Uutiset.

Kissaa saa pitää vapaana

Järjestyslaissa ei ole säädetty koirien kanssa vastaavaa velvoitetta pitää kissaa kytkettynä taajama-alueella. Kissan pitäminen kytkemättömänä on siten sallittua.

Kissan omistajan ja haltijan tulee kuitenkin kiinnittää huomiota niihin riskeihin, joita kissa voi kohdata liikkuessaan vapaana taajama-alueella.

Kissan omistajan tai haltijan on pidettävä huolta siitä, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole nimenomaisesti erikseen sallittua.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut