Suurkauppa Suomen mediabisneksessä: Mediatalo Keskisuomalainen ostaa 15 lehteä – liikevaihto nousee neljännesmiljardiin

Mediatalo Keskisuomalainen Oyj laajentaa toimintaansa Etelä-Savoon, Etelä-Karjalaan ja Kymeenlaaksoon. Se osti perjantaina Länsi-Savo Oy -konserniin kuuluvien Kaakon Viestintä Oy:n ja ESV-Paikallismediat Oy:n koko osakekannan.

Lisäksi kauppaan sisältyy Kouvolassa sijaitseva sanomalehtipaino kiinteistöineen.

Osakkeista maksettu velaton kokonaiskauppahinta on yhteensä noin 17,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta on rahoitettu kassavaroilla ja nostetulla pankkilainalla.

Ostetun kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli noin 49 miljoonaa euroa, käyttökate noin 5 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma noin 21 miljoonaa euroa.

Perjantainatehdyn yrityskaupan myötä Keskisuomalainen Oyj:n vuoden 2019 liikevaihto ja liikevoitto kasvavat.

Keskisuomalainen-konsernin liikevaihto nousee kaupan myötä liki neljännesmiljardiin euroon.

Uusi konserni työllistää noin 6 300 työntekijää.

Kauppa vahvistaaentisestään Mediatalo Keskisuomalaista Suomen suurimpana maakunta- ja paikallisuutismediana.

Tämä on luonteva jatkumo yhtiön kasvustrategiassa."

– Tässä kaupassa kohtasi meidän halumme ostaa ja omistajien halu myydä. Tämä on luonteva jatkumo yhtiön kasvustrategiassa, jossa etenemme vahvasti omaa polkuamme. Haluamme olla toimija, emme toiminnan kohde, sanoo Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pörssitiedotteessa.

Kauppa nostaa Mediatalon julkaisemien lehtien määrän lähes 80:een. Keskisuomalainen-konserni kustansi ennestään 62 lehteä ja verkkomediaa. Tunnetuimpia lehtinimikkeitä ovatKeskisuomalainen,Savon Sanomat,Etelä-Suomen Sanomat,Itä-Häme,Iisalmen Sanomat,Warkauden Lehti,Aamuposti,Keski-Uusimaa,Uusimaa,Helsingin Uutiset,Länsiväylä,Vantaan Sanomat,Tamperelainen,Turkulainen,Uusi LahtijaSuur-Jyväskylän Lehti

Uusina lehtinä tähän mediaperheeseen tulee nyt muun muassaMikkelissä ilmestyväLänsi-Savo, Savonlinnassa ilmestyväItä-Savo, Lappeenrannassa ilmestyväEtelä-Saimaa, Kouvolassa ilmestyväKouvolan Sanomat, Kotkassa ilmestyväKymen Sanomatsekä Imatralla ilmestyväUutisvuoksi

Keskisuomalainen-konserni on Suomen suurin maakunta-, kaupunki- ja paikallislehtien kustantaja.

Tämä lehti kuuluu Etelä-Suomen Mediaan, joka on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Nämä lehdet kuuluvat kauppaan

Kaupassa Keskisuomalainen Oyj:lle siirtyy Kaakon Viestintä Oy:n kuusi 7–5-päiväistä lehteä.

Kaakon Viestintä Oy julkaisee Mikkelissä ilmestyvää Länsi-Savoa, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyvää Etelä-Saimaata, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia sekä Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea. Lisäksi yhtiöllä on digitaalista liiketoimintaa.

Kaupassa Keskisuomalainen Oyj:lle siirtyy ESV-Paikallismediat Oy ja sen yhdeksän yksipäiväistä paikallislehteä. Yhtiön julkaisemia paikallislehtiä ovat Juvan Lehti, Virojoella, Miehikkälässä ja Ylämaalla ilmestyvä Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, vanhan Anjalankosken alueella Myllykoskella, Inkeroisissa, Anjalassa, Sippolassa, Kaipiaisissa ja Elimäellä ilmestyvä Keskilaakso, Luumäen Lehti, Puruvesi, Savitaipaleella, Taipalsaarella, Lemillä ja Suomenniemellä ilmestyvä Länsi-Saimaan Sanomat, Paikallislehti Joutseno sekä Mäntyharjulla ja Pertunmaalla ilmestyvä Pitäjänuutiset.

Lähde: Mediatalo Keskisuomalainen

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut