Helsingin "kuumin" terassi saapuu paikalleen viikonloppuna – uitetaan Rauman telakalta

Tältä kelluva ravintola tulee näyttämään uusine terasseineen. Havainnekuva. Helsinki Congress Paasitorni

Jukka Hämäläinen

Helsinkiin Hakaniemen Säästöpankinrantaan saapuu viikonloppuna kaupungin uusin terassi – meriteitse. Rauman telakalla rakennettu ravintola Meripaviljongin terassi matkustaa Helsinkiin hinaajan vetämänä. Matka kestää 60 tuntia.

Terassi täydentää vuonna 2015 valmistunutta Meripaviljonkia ainutlaatuisella tavalla: vastaavanlaisia kelluvia rakennuksia ei Ravintolakolmio-konsernin mukaan ole missään muualla Suomessa.

Rakennuksessa on useita ratkaisuja, joille ei löydy aiempia esikuvia. Terassin pääsuunnittelija on arkkitehti Simo Freese, joka suunnitteli myös itse ravintolan.

Päämateriaaleja ovat teräs, kupari ja lasi. Siinä ei ole lainkaan suoria kulmia, vaan muoto muistuttaa kukan terälehteä.

Terassi on rakennettu pääosin kotimaisin voimin Rauma Marine Constructions -telakalla. RMC on toteuttanut hieman samantyyppisiä kelluvia rakennusprojekteja aiemmin muun muassa Arabiemiraatteihin.

Kelluvan terassin elinkaari on suunniteltu pitkäksi, ja niinpä esimerkiksi sen ulkoiset korroosiosuojaukset on tehty kestämään kymmeniä vuosia. Ponttoonin rakennusstandardit ovat samat kuin sisävesiproomuilla.

Teräsrakenteisen terassin pinta on valettu valtamerialusten kansissakin käytetyllä Bolidt-pinnoitteella, joka on pehmeä ja saumaton, eikä ole liukas. Se on myös hiljainen, ja vaimentaa esimerkiksi tuolien siirtämisestä syntyvää ääntä.

Terassi kytketään emoravintolaan kumi–teräs-adapterein. Niiden tehtävänä on vaimentaa painonmuutoksen vaikutuksia esimerkiksi tuulen tai suuren asiakasjoukon siirtymisen yhteydessä. Terassi kiinnittyy myös rantavalliin.

Lasikaiteinen terassi on katettu markiisein ja viileinä iltoina ravintola sytyttää kaasulämmittimet. Terassi tulee oleman auki aamusta iltaan sään mukaan.

Toukokuussa avautuvalla terassilla voi nauttia merinäköalan ja juomien lisäksi ruoka-annoksia.

Terassin rakennutti Helsinki Congress Paasitorni. Meripaviljongin ravintoloitsijana toimii Ravintolakolmio-konserni.

Meripaviljongin terassi

150-paikkainen avoterassi, kooltaan 207-neliöinen.

Avoinna toukokuulta kesän loppuun.

Painaa noin 47 000 kiloa.

Kalusteiden, asiakkaiden ja varustelun kanssa noin 75 tonnin painoinen.

Kelluntasyvyydeltään 60 senttiä.

Kiinteät penkit kasvatetusta teak-puusta.

Esteettömästi yhteydessä Ravintola Meripaviljonkiin, jonka puolella sijaitsee esimerkiksi inva-wc.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut