IS: Karmean lasten hyväksikäyttövyyhdin epäilty on "kristallihuumemies" – ihaili XS-kokoa ja vietti kallista luksuselämää

Keskusrikospoliisi (Krp) kertoi keskiviikkona Suomen oloissa poikkeuksellisesta ja pitkään jatkuneesta lasten hyväksikäyttövyyhdestä.

Krp epäilee, että viisi suomalaista miestä oli mukana vuosia jatkuneessa rikossarjassa, jonka uhrit olivat nuoria poikia. Krp:n mukaan tapauksessa on järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä, ja tutkinta ulottuu Suomen lisäksi useisiin muihin maihin.

Krp on ollut hyvin vaitonainen epäiltyjen miesten taustoista. Poliisi suostui keskiviikkona vahvistamaan Helsingin Uutisille ainoastaan, että jutussa epäiltynä oleva tekijä on tuomittu käräjäoikeudessa viime vuonna.

Ilta-Sanomien mukaan yksi rikosvyyhdissä epäiltynä oleva henkilö on 51-vuotias Timo Kristian Rautiomäki. Hän sai viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa neljän vuoden tuomion niin sanotusta kristallihuumejutusta. Epäillyn miehen taustoista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Käräjillä miestä syytettiin laajasta huumekaupasta. Syyttäjän mukaan hän oli myynyt kristallimaista metamfetamiinia ainakin 565,35 grammaa, minkä rahallinen arvo on 113 070 euroa.

IS:n mukaan sen tiedossa ei ole, mikä on miehen tarkka rooli uudessa rikosepäilyvyyhdessä.

Mies on kertonut laveasti rikkaasta elämäntyylistään sosiaalisessa mediassa. Somekuvissa hän poseeraa samppanjalasi kädessään, vierailee luksushotelleista ja ihailee xs-koon vaatteita.

Aiemmin on kerrottu, että miestä on epäilty törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä ja hallussapidosta. Miehen kodista takavarikoitiin tutkinnan yhteydessä 17 ulkoista kovalevyä.

Krp kertoo, että nyt esillä olevassa jutussa Suomeen on tuotu lapsipornomateriaalia ja videoita on myös kuvattu Suomessa. Materiaali sisältää erittäin raakaa väkivaltaa.

Krp epäilee, että nyt esillä olevassa hyväksikäyttövyyhdessä osa uhreista on huumattu metamfetamiinilla.

Kristallihuume tunnetaan myös "seksihuumeena".

Krp:n mukaan epäilty lasten hyväksikäyttö ja materiaalin levittäminen ovat jatkuneet jo vuodesta 2004. Uhreja on kaikkiaan kuusi, ja kaikki ovat poikia. He olivat tekoaikana 6–15-vuotiaita.

Poliisi kertoo, epäillyt käyttivät hyväkseen saamaansa luottamussuhdetta lapsiin. Osa uhreista tulee vaikeista perheoloista, eivätkä kaikki ymmärtäneet joutuvansa hyväksikäytetyksi.

– Poikkeuksellista on se, että nyt paljastetussa vyyhdessä on näin paljon epäiltyjä tekijöitä. Materiaalia on paitsi levitetty, myös valmistettu Suomessa, sanoi jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisarioSanna Springare

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut