Suomen uskontojohtajat tuomitsevat väkivallan ja vihapuheen – "Lasten, nuorten ja naisten turvallisuudesta tulee huolehtia"

Kuvituskuva. Arkisto/Juha Perämäki

Jukka Hämäläinen

Suomen uskontojohtajat tuomitsevat maailmalla eri uskontojen edustajiin kohdistuneet väkivallanteot. Myös Suomessa ihmiset ovat joutuneet heidän mukaansa kärsimään häirinnästä ja vahingonteosta uskontonsa vuoksi.

Suomen kristillisten kirkkojen, juutalaisten, islaminuskoisten ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston johtajat tuomitsevat vihapuheen, jota harjoitetaan uskonnon tai ideologian nimissä. Uskontojohtajat korostavat, että kaikkien ihmisten ihmisarvoa tulee kunnioittaa.

– Vetoamme kaikkien oikeudentuntoon ja lähimmäisenrakkauteen, jotta sanoutuisimme irti niin fyysisestä, seksuaalisesta kuin henkisestäkin väkivallasta sekä omaisuuden turmelemisesta, ja kunnioittaisimme kaikkien yhtäläistä ja loukkaamatonta ihmisarvoa, uskontojohtajat toteavat.

– Sama lähimmäisenrakkauden vaatimus sisältyy kaikkien edustamiemme uskontojen opetuksiin. Meidän on kohdeltava toisiamme niin kuin haluamme itseämme kohdeltavan. Meidän tulee huolehtia kaikkien lasten ja nuorten turvallisuudesta sekä hyvinvoinnista. Meidän tulee tunnistaa ja estää kaikki naisiin kohdistuva väkivalta.

Julkilausuman ovat allekirjoittaneet Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik, luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma, ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo, katolisen kirkon Suomen-piispa Teemu Sippo, Suomen Islam-seurakunnan puheenjohtaja Gölten Bedretdin, Suomen Islamilaisen Neuvoston puhemies Anas Hajjar ja Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Auvinen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut