Huumeiden määrä kasvoi edelleen liikennejuopumuksissa – yleisin huume amfetamiini

Poliisi teki viime vuonna 21 000 liikennejuopumustutkimusta, mikä on noin 1 500 tutkimusta enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kasvua edellisestä vuodesta tapahtui erityisesti huumaus- ja lääkeainetutkimusten osalta. Poliisin tarkkuusalkometrimittausten määrä pysyi edellisen vuoden tasolla.

Alkoholitutkimusten määrä on ollut laskussa tällä vuosikymmenellä, kun taas huumaus- ja lääkeainetutkimusten määrä on kasvanut. Alkoholitutkimuksia tehtiin viime viime vuonna 14 000 ja huumaus- ja lääkeainetutkimuksia 8 700.

Noin 90 prosentissa tutkituista näytteistä todettiin joko alkoholia, huumaus- tai lääkeaineita tai molempia. Tyypillistä on, että positiiviseksi todetusta verinäytteestä todetaan useita eri aineita.

Yleisimmät verinäytteissä todetut huumausaineet kuuluivat amfetamiinien ryhmään. Amfetamiinilöydöksiä oli 5 107 näytteessä (2017: 3 868) ja metamfetamiinilöydöksiä 1 027 näytteessä (2 095). Seuraavaksi yleisin löydös oli kannabis, jota löydettiin 5 578 näytteestä (4 633).

Yleisimmin todetut lääkeaineet kuuluivat bentsodiatsepiinien ryhmään. Niitä todettiin 12 645 näytteestä (12 233).

Tiedot julkaisi Keskusrikospoliisi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut