Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se on varmaa – Lippulaivan valmistuminen viivästyy

Kauppakeskus Lippulaivan valmistuminen siirtyy kevääseen 2022, sanoo kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo kauppakeskuksen rakennuttavasta Citycon Finland Oy:stä.

Yli 150 miljoonan euron urakka kiinnostaa todellakin."

Vielä loppuvuodesta Lippulaivan kerrottiin valmistuvan lokakuussa 2021. Alkuvuonna hankkeen arveltiin viivästyvän hieman lokakuusta 2021.

Lippulaivalle haetaan parhaillaan uutta pääurakoitsijaa, koska urakkaa koskeva esisopimus Lehto Groupin kanssa purkautui loppuvuodesta erimielisyyksiin.

Sepon mukaan viivästyminen ei kuitenkaan johdu pääurakoijan puutumisesta, vaan kaavamuutoksen ja rakennusluvan saannin aikatauluista.

Sepon mukaan pääurakoitsijakandidaatteja on useita ja neuvotteluita heidän kanssaan jatketaan. Pääurakoitsijasta on tarkoitus päättää kesäkuussa.

– Ei pidä paikkansa, etteikö Lippulaiva kiinnostaisi urakoitsijoita. Yli 150 miljoonan euron urakka kiinnostaa todellakin, Seppo sanoo.

Seppo kertoo, että uusi kaava on menossa kaupunkisuunnittelulautakuntaan huhtikuussa ja kaupunginhallitukseen toukokuussa, ja rakennuslupa maanpäälisille osille pitäisi tulla tämän jälkeen.

– Pääurakoitsijan valinta on sidoksissa lupaprosessien aikatauluihin. Muuten voisi tulla kalliiksi, jos lupien saanti viivästyisi, Seppo perustelee.

Sepon mukaan Lippulaivan rakentaminen on edennyt "periaatteessa suunnitelmien mukaan".

Tällä hetkellä tontilla työskentelee perustusurakkaa tekevä Sierak, joka alkaa pian rakentaa kauppakeskuksen hissi- ja tekniikkakuiluja sekä porrashuoneita.

Teräsrunkourakan kilpailutukset on käyty ja neuvotteluja käydään parhaillaan. Päätös teräsrunkourakoitsijan valinnasta on tarkoitus tehdä huhtikuun aikana.

Tilaa Espoonlahteen rakennettavaan uuteen Lippulaivaan tulee yli 40 000 neliötä. Sen yhteyteen rakennetaan myös metroasema ja kerrostaloasuntoja.