Tienvarsien vaalimainosten numeroista tuli yllättävä sakkorysä autoilijoille – Poliisi: "Vastuu on kuljettajalla"

Poliisi kiinnittää vaalien alla huomiota erikoiseen seikkaan: tien reunassa olevat vaalimainokset voivat aiheuttaa autoilijoille virheellisiä ilmoituksia nopeusrajoituksesta.

– Nykyisin moniin perheautoihin saa muutamalla satasella lisävarusteen, joka tunnistaa liikennemerkkejä ja tallentaa ne näytölle, Länsi-Uudenmaan poliisin komisario Ilkka Kantola kertoo.

– Niinpä kun esimerkiksi valopylvääseen on kiinnitetty mainos, jossa on numero 170, laite poimii siitä numerot 7 ja 0, ja ilmoittaa vallitsevaksi nopeusrajoitukseksi 70. Näin voi käydä esimerkiksi 50 kilometriä tunnissa -rajoituksen kohdalla.

Länsi-Uudenmaan poliisille tietoa on toistaiseksi tullut "puolesta tusinasta" tapauksia.

Kantola huomauttaa, että tällaisessa tapauksessa kiinni jäädessä ei ole mikään puolustus, että varuste on näyttänyt jotakin lukemaa.

– Kuljettajan tehtävä on seurata tien varrella olevia liikennemerkkejä ja toimia niiden mukaan.

– Ihan sama on, jos ajaa päivittämättömän navigaattorin kanssa ja seuraa väärää lukemaa. Navigaattorin ilmoittamaan rajoitukseen ei voi välttämättä luottaa, Kantola muistuttaa.

Lisävarusteet tunnistavat niihin etukäteen ohjelmoituja liikennemerkkejä, joten esimerkiksi ehdokasnumeroa 231 ne eivät tulkitse nopeusrajoitukseksi.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut