Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riku Nieminen jäi tylysti ilman Jussi-ehdokkuutta Juice-roolistaan – avautuu nyt karvaasta pettymyksestä

Jussi-gaalassa palkitaan 22. maaliskuuta viimeisen elokuvavuoden parhaita onnistumisia.

Palkittavien joukosta löytyy upeita suorituksia, mutta otsikoihin on noussut yksi, jota ei noteerattu. Riku Niemisen rooli Juice Leskisenä legendaarisesta taiteilijasta ei tuonut miehelle ehdokkuutta.

Päätös, joka on aiheuttanut ihmetystä monissa. Myös Niemisessä itsessään.

– Kyllähän sitä valehtelisi, jos ei olisi pettynyt. Tänä vuonna oli kuitenkin tosi paljon kovia suorituksia ja olosuhteiden pakosta otanta niistä oli tosi pieni. Monet ovat ihmettelleet myös miksi Tommi Korpela tai Hölmö Nuori Sydän -elokuvan Jere Ristseppä eivät ole ehdolla, Nieminen pohtii.

– Olen itse ollut aiemmin tuossa raadissa ja se on todella vaikeaa. Välillä sitä kuitenkin miettii, että tällaisena vuonna, kun hyviä miespääosa-suorituksia on todella paljon, voisiko ehdokkaita olla enemmän. Itse uskoisin sellaisessa tilanteessa olleeni ehdolla. Tai ainakin ihmettelisin, jos en olisi.

Juice onkuitenkin noteerattu Jussi-gaalassa muun muassa parhaan naispääosan ja parhaan miessivuosan -kategorioissa ja se keräsi hyvät katsojaluvut. Nieminen on omasta pettymyksestään huolimatta iloinen, että elokuva löysi paikkansa.

– Palaute leffasta on ollut 99 prosenttisesti positiivista. Se onnistui tosi hyvin ja meni juuri niin kuin pitikin. Katsojat löysivät sen eikä se jäänyt harvojen spesiaalielokuvaksi.

Rooli oli Niemiselle myös haastava, sillä hänen piti ottaa roolia varten roimasti lisää painoa. Tänä päivänä hän alkaa olla jo toipunut.

– Rupesin taas elämään niin kuin Riku Nieminen elää. Aloin taas kunnolla liikkumaan säännöllisesti ja syömään hyvin. Mässäily jäi.

Ei Nieminen kuitenkaan vielä täysin Juicesta päästänyt irti ole. Viime viikolla ilmoitettiin, että näyttelijä lähtee kiertämään Suomea Juice Originals -kokoonpanon kanssa.

Yhtye koostuu Juice Leskisen eri yhtyeissä Grand Slamissä, Slamissä ja Coitus Intissä vaikuttaneista soittajista. Orkesteria johtaa Anssi Tikanmäki ja lavalla nähdään Tikanmäen ja Niemisen lisäksi Juuso Nordlund,Ila Loueranta,Jari Yliaho, Safka Pekkonen sekä Eljas ja Eemil Tikanmäki Lisäksi Tampereen konsertissa vierailee Puntti Valtonen

– Heitimme elokuvan ensi-illoissa keikan ja se tuntui niin hyvältä, että aloimme puhua jatkosta. Koko homma lähti siis aika orgaanisesti liikkeelle. Projektin myötä minullekin alkaa Juicen kappaleihin muodostua pikkuhiljaa tunneside, vaikka ne eivät teini-iässä ehkä niin paljon minulla soineetkaan.