Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työvoimapula piinaa vammaispalveluita Espoossa – hakemusten käsittelyajat venyneet paikoin yli 90 päivän

Työvoimapula vaivaa Espoon vammaispalveluita. Esimerkiksi lasten omaishoidon tukihakemusten käsittelyajat ovat venyneet, koska hakemuksille ei ole ollut käsittelijöitä.

Tiedot käyvät ilmi Espoon kaupungin valtuustokysymykseen antamasta vastauksesta.

Sosiaalityöntekijöiden rekrytoinnissa vammaispalveluihin on alkuvuonna ollut edelleen vaikeuksia eikä kaikkiin avoinna oleviin virkoihin ole saatu toivotusti hakemuksia. Kaupungin vastauksen mukaan henkilöstö ei ole ollut missään vaiheessa viimeksi kuluneen vuoden aikana täysilukuinen ja vakansseja on ollut koko ajan auki.

Pitkään vammaispalveluiden käsittelyssä olleiden hakemusten sumaa onkin purettu helmikuusta asti vapaaehtoisilla ylitöillä.

Vammaisten palveluja ja tukitoimia koskevat päätökset on lain mukaan tehtävä kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun vammainen henkilö tai hänen edustajansa on tehnyt palveluhakemuksen. Joskus asian selvittäminen voi vaatia erityisestä syystä pidemmän käsittelyn.

Helmikuun toisella viikolla aloitetut vapaaehtoiset ylityöt ovat kaupungin vastauksen mukaan kohdentuneet juuri pitkään käsittelyssä olleisiin hakemuksiin. Helmikuun 11. päivä yli 90 päivää käsittelyssä olleita hakemuksia oli kaupungin mukaan 87 ja siitä viikkoa myöhemmin 65 kappaletta.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee valtuustokysymystä kaupungin vammaispalveluiden resurssoinnista ja työntekijätilanteesta maanantaina. Valtuustokysymyksen jättivät viime elokuussa nykyisin Espoon Vasemmiston valtuustoryhmään kuuluva Mika-Erik Walls ja 20 muuta valtuutettua.