Asuintornien rakentamisen aloitus viivästyy Tapiolassa

RAKENTAMINEN Vesiputoustalon paikalle tulevien tornitalojen rakentamisen on tarkoitus alkaa tulevana syksynä.

Puretun Vesiputoustalon paikalle rakennetaan kaksi asuintornitaloa. Ensimmäisen tornin rakentamisen on tarkoitus alkaa syksyllä. Katja Riihola

Johanna Halava

Puretun Vesiputoustalon paikalle rakennettavien asuintornien rakentamisen aloitus on viivästynyt Tapiolassa. Ensimmäisen tornin rakentamisen oli tarkoitus alkaa tänä keväänä, mutta näillä näkymin rakentaminen alkaa vasta tulevana syksynä.

– Ennakkomarkkinointi keskeytettiin, koska suunnittelutyön edetessä ilmeni tarvetta lisäsuunnitteluun. Viivästys johtuu rakennuksen perusteisiin liittyvistä asioista, sanoo kohdemarkkinointi- ja myyntipäällikkö Ann-Marie Mustakallio hankkeen toteuttavasta MaxBuild Uudistuotanto Oy:stä.

– Kohde tullaan kyllä rakentamaan, hän vakuuttaa.

Tapiolan Feenix koostuu kahdesta 12-kerroksisesta asuintornista, joiden kivijalkakerroksiin tulee myös liiketiloja. Mustakallio arvioi, että ensimmäinen torni valmistuu rakentamisen aloituksen viivästymisestä huolimatta suunnitellusti keväällä 2021.

– Toinen vaihe toteutetaan heti perään.

Kohde ehti olla jo viisi kuukautta ennakkomarkkinoinnissa, kunnes se jouduttiin vetämään pois. Mustakallion mukaan ennakkomarkkinointi alkaa uudelleen syksyllä.

Pienimmät asunnot ovat 35-neliöisiä ja suurimmat 137-neliöisiä. Asunnoissa on muokattava pohja ja asuntoja yhdistelemällä on mahdollisuus saada neliöitä myös enemmän.

Ensimmäiseen torniin tulee 100–120 asuntoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 7. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 8. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 9. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 10. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 11. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 12. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 13. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 14. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 15. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.