Lentoliikenteestä tuttu dynaaminen hinnoittelu leviää teatterilippuihin – 35 euron näytökseen voi päästä 10 tai 50 eurolla

Helsingin Kaupunginteatteri testaa dynaamista hinnoittelua syyskuussa ensi-iltansa Pasilassa saavan komedian Kolmen kimppa lippujen myynnissä. Kokeilu tehdään yhdessä Lippupisteen kanssa.

Kokeilussa selvitetään, miten teatteriyleisö ottaa vastaan mahdollisuuden valita lipunhintansa ostoajankohdan mukaan. Dynaaminen hinnoittelu on tuttua esimerkiksi matkustamisen ja urheilun saralta.

– Lipun hinta määräytyy näytännön täyttöasteen ja ostoajankohdan mukaan. Tarkoitus on mahdollistaa kaikille teatterista kiinnostuneille edullinen tapa nauttia kulttuurista, ja toisaalta palkita alennuksella ne, jotka tekevät ostopäätöksensä varhain, sanoo markkinointipäällikkö Olli Eljaala

Studio Pasila valikoitui pilotointiin, sillä katsomo on melko pieni, eikä siellä ole erikseen hinnoiteltuja katsomolohkoja.

Kokeilun toivotaan vaikuttavan positiivisesti katsomoiden täyttöasteisiin. Dynaaminen hinnoittelu mahdollistaa myös lipputulojen kasvattamisen huippusuosittujen esitysten osalta.

– Mikäli kiinnostus yksittäistä näytäntöä kohtaan nousee kovaksi, hinta nousee. Mikäli täyttöaste ei muutu esityspäivän lähestyessä, lipun hinta laskee, Eljaala selittää.

Dynaamisessa hinnoittelussa ei ole enää perinteisiä alennuksia eläkeläisille ja opiskelijoille.

Normaali studio Pasilan lipun hinta on 35 euroa. Kolmen kimppa -esityksen lippujen oltua myynnissä pari päivää hinta oli 25 euroa. Algoritmi määrittelee kunkin näytännön lipun hintaa kysynnän mukaan 10 € ja 50 € välillä.

Ryhmälippujen varaajilla on edelleen mahdollisuus asioida teatterin myyntipalvelussa perinteistä kiinteää hinnoittelua soveltaen.

Kolmen kimppa saa ensi-iltansa studio Pasilassa 12. syyskuuta. Ranskalaisen Clément Michelin kirjoittaman komedian ohjaa Liisa Mustonen, ja sen rooleissa nähdään huikea, nuori näyttelijäkolmikko Elina Hietala, Jarkko Niemi ja Olli Rahkonen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut