Palomestari kiittelee alakouluikäistä poikaa, jonka toiminta esti lisävahingot Haagan asuntopalossa – "Toimi juuri niin kuin pitääkin"

Kuvituskuva.

Jukka Hämäläinen

Päivystävä palomestari kiittelee alakouluikäisen pojan toimintaa Helsingin Haagan asuntopalossa. Tiistai-iltaisessa palossa tuhoutui Steniuksentien varrella sijaitseva asunto korjauskuntoon, mutta suuremmilta henkilövahingoilta vältyttiin.

– Palon havainnut poika kävi kertomassa siitä asunnossa olevalle mummolleen, poistui asunnosta, sulki oven ja meni tuttuun vastapäiseen eskariin kertomaan palosta aikuiselle. Eli toimi juuri niin kuin pitääkin, päivystävä palomestari Petri Strandberg kuvailee.

Strandbergin tiedossa ei ole, miksi mummo jäi asuntoon. Nopeasti paikalle tulleet pelastajat saivat hänet kuitenkin pois asunnosta niin, että hän oli vielä tajuissaan. Sekä mummo että palopaikalla savua hengittänyt poika vietiin tarkastukseen sairaalaan.

Talossa oli myös toinen poika yksin kotona. Hän meni parvekkeelle, josta hänet autettiin alas tikasautolla.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Lue täältä ensimmäinen uutinen palosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.