Niina on ostanut liki kaikki harrastusvälineensä käytettynä – "Säästöä tulee monta kymppiä"

Tomppa-ponin selässä istuvan Jonna Inorannan talviratsastushousut on ostettu kirppikseltä. Äiti Niina Kaukonen on säästänyt huomattavan summan etsimällä käytettyjä ratsastustarvikkeita. Vesa Vuorela

toimitus

Niina Kaukonen on hankkinut lähes kaikki tyttärensä ratsastustarvikkeet käytettyinä kypärää lukuun ottamatta.

– Jos vain onnistuu löytämään käytettyä tavaraa, säästää hirveästi. Esimerkiksi talviratsastushousut maksavat uusina monta kymppiä. Käytettyinä niitä saa 10–15 eurolla.

Kaukosen 8-vuotias tytär Jonna Inoranta on harrastanut ratsastusta kolme vuotta. Pieneksi jääneet varusteet lähtevät kiertoon eteenpäin seuraaville käyttäjille. Kaukonen ratsastaa itsekin, mutta omaan käyttöönsä hän on hankkinut käytettyinä vain yhdet ratsastushousut.

– Aikuisten vaatteilla on pitempi käyttöikä, ja uutena on helpompi löytää sopivia.

Pian kahdeksan täyttävä Lilja Väänänen on ratsastanut noin vuoden ajan ja saanut muun muassa turvaliivin, saappaat ja housut käytettyinä. Äiti Laura Väänänen suosii kierrätystä ja hankkisi mieluusti enemmänkin varusteita kirpputoreilta.

– Olen huono käyttämään Facebookia, joten välillä on ollut vaikea löytää muita myyntikanavia, joissa olisi kaupan ratsastustarvikkeita, hän sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Listasimme: Näistä käytetyistä tavaroista saat parhaiten omasi pois – "PS4-konsoleita myytiin 235 eurolla, Emmaljunga-vaunuja 300 eurolla"
    18.3.2019 6:10

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut