Salakalastaminen voi jatkossa käydä kalliiksi – pulittaisitko yli 7 000 euroa yhdestä kalasta?

Kalatalouden Keskusliiton vuosia ajama kalastuslain muutos on toteutumassa: uhanalaisten kalalajien salakalastajat joutuvat jatkossa maksamaan tuntuvia korvauksia.

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona kalastuslain muutoksen, jonka mukaan uhanalaisen kalan saaliiksi ottanut joutuu korvaamaan kalan arvon valtiolle. Yhteiskunnan panostukset uhanalaisten kalakantojen elvyttämiseen ja säilyttämiseen ovat merkittävät. Nämä yhteen laskettuna yhden järvilohiemon hinta voi olla jopa yli 7 000 euroa.

Kalastuksenvalvojat ovat pitkään olleet turhautuneita, kun uhanalaisten kalalajien, kuten Saimaan järvilohen kalastamisesta kiinni saadut ovat jääneet lähestulkoon rankaisematta.

– Tämä on todella hyvä asia äärimmäisen uhanalaisen Saimaan järvilohen pelastamistyössä, toteaa Pohjois-Karjalan Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Päivi Kiiskinen

Viime viikolla julkaistun tuoreen uhanalaisuusarvion mukaan monet vaelluskalalajimme ovat edelleen äärimmäisen tai erittäin uhanalaisia.

Rauhoitetuille eläimille ja riistalajeille on jo kauan ollut olemassa ohjeelliset arvot, joita sovelletaan luonnonsuojelu- ja metsästysrikoksissa. Kaloilta arvot ovat puuttuneet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut