Espoo tuo päivystyspalveluita hoivakoteihin – Sairaanhoitaja tulee potilaan luokse hoitamaan vaikkapa haavoja ja ihottumia

Liikkuvan sairaalan sairaanhoitajat ovat alkaneet tehdä päivystyskäyntejä espoolaisten hoivakotien asukkaiden luona. Kuvituskuva. Arkisto / Päivi Tuovinen

Katja Riihola

Espoon hoivakotiasukkaille tuodaan nyt päivystyspalveluita suoraan hoivakotiin, kun Liikkuva sairaala (LiiSa) aloitti toimintansa maanantaina.

Palvelussa sairaanhoitaja menee hoivakotiin arvioimaan asukkaan vointia ja tekemään hoitotoimenpiteitä.

Sairaanhoitaja voi hoitaa esimerkiksi haavoja, vatsaoireita, ihottumia, virtsaamiseen liittyviä ongelmia sekä suonensisäistä nesteytystä. Pikadiagnostiikkavälineiden avulla sairaanhoitaja voi mitata myös muun muassa tulehdusarvon ja verensokerin asukkaan luona.

Espoon sairaalan johtava ylilääkäri Roope Leppänen kertoo tiedotteessa, että uuden palvelun ansiosta asukas saa tarvitsemansa hoidon kotonaan ja välttyy rasittavilta kuljetuksilta ja odotuksilta päivystyksessä. Asukas viedään sairaalahoitoon tarvittaessa.

Palvelu on tarkoitus laajentaa myöhemmin Espoon kotihoitoon.

Palvelu toteutetaan Espoon sosiaali- ja terveystoimen ja HUS:n yhteistyönä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut